Eigen muziek

Sinds 2005 produceer ik mijn eigen muziek. Op mijn albums, ep’s en singles ben ik als saxofonist de voornaamste solist en de producent, maar ook vaak componist en arrangeur. Hieronder vind je links naar alle releases.

Black & White

Mijn eigen ontdekkingsreis door de wereld van zwart-wit fotografie en video, leidde tot het korte uitstapje Black & White, een Afrikaans getinte groove. Muziek als illustratie voor een eigen beeldverhaal.

Here comes the rain

Een dromerige, regenachtige dag in Den Haag gaf me inspiratie voor de melodie van Here comes the rain. Deze single uit 2019 die meer pop is dan wat ik ooit heb gemaakt. Prachtig ingespeeld door Joost Kroon, Arto Boyadjian en Erik Rutjes. De release viel samen met het overlijden van mijn vader, dat maakt het voor mij heel bijzonder.

Darling

Darling is een rhythm & blues-achtig nummer, dat eind 2018 uitkwam. Als je geen tijd, geen aanleiding of geen budget hebt om een heel album uit te brengen, maar wel mooie dingen wil blijven maken.

Forever and a day

Forever and a day werd geboren in de studio en kwam in juni 2018 uit. Bij wijze van repetitie, nam ik vier eigen stukken op met vier van mijn lievelingsmuzikanten. Heel trots op.

Conversations

Ineens viel er een live-opname uit 2009 op mijn digitale deurmat, van een optreden met mijn kwintet op het North Sea Jazz Festival, die ik in 2018 uitbracht. De opname hoefde alleen nog maar even door de mastering. Geen schijfje, geen papier, geen hoesje om aan te ruiken, digital only. Conversations maakt me apetrots op mijn band! En hey, zelf de hoesfoto gemaakt.

Bliss

Waar komt de klank van alleen saxofoon het mooiste tot zijn recht? Juist, in een kerk. De helft van de stukken werd daar opgenomen. Bliss is een liefdesverklaring aan de saxofoon uit 2012. En een paar nummers met Mike Boddé aan de piano. Guuz Hoogaerts schreef de liner notes.

Big Time

In 2009 breidde ik mijn kwintet (in iets andere bezetting) uit met vier blazers. Dat werd Big Time: een ambitieuze, aanstekelijke plaat, die je kunt zien als een georkestreerde mengelmoes van alle stijlen die ik mooi vind. Met een duimendik boekje vol foto’s om aan te ruiken, hoesteksten van Ton Ouwehand, Hans Dulfer en Kasper van Kooten. Op een paar exemplaren na uitverkocht.

Live under the sun

Live under the Sun is een live-album van mijn kwintet, uitgebracht in 2007. Een document van een groep die in dat seizoen veel had opgetreden en naar elkaar toegroeide. Hoe leuk de studio ook is, weinig gaat boven de energie van live jazz!

White & Blue

White & Blue was mijn eerste initiatief uit 2005 waarop ik de stoute schoenen aantrek als artiest, bandleider, componist, arrangeur, producent. Alles tegelijk. Een plaat met veel eigen stukken, die ook nog een prijs won. Al mijn vriendjes spelen erop mee.

Bestellen of downloaden in de webshop!

Ik heb er nog een paar! Echte compact discs, met een boekje om aan te ruiken! Met teksten en foto’s. Ik hou ervan. Zelf gemaakt, extra leuk. Kijk in de webshop. Wil je ‘m laten signeren? Andere speciale wensen? Laat me weten!