Optreden in Azerbeidzjan met Amina Figarova

Op zaterdag 26 april treed ik op in Baku, de hoofdstad van Azerbeidzjan, met het kwintet van Amina Figarova.

Voor mij wordt het een reünie. Zo’n tien jaar geleden speelde ik in haar septet. We maakten het album Come Escape With Me en de DVD Live in Amsterdam en speelden onder andere in Zuid-Afrika. De laatste jaren speelt ze voornamelijk in kwintet-bezetting.

New York

Amina studeerde piano aan het conservatorium in Rotterdam en woont nu in New York. Daar is bekender dan in Nederland. Ze heeft zelf Azerbeidzjaanse roots [drie keer woordwaarde] en schrijft prachtige en energieke moderne jazz, verweven met klassieke en Oriëntaalse invloeden. Samen met haar man, de Belgische fluitist Bart Platteau, treedt ze over de hele wereld op.

Kwintet

Het kwintet in Baku bestaat uit Amina Figarova (piano), Bart Platteau (dwarsfluit), Tom Beek (tenorsax/sopraansax), Guus Bakker (contrabas) en Chris Strik (drums). Ons optreden vindt plaats op uitnodiging van de Nederlandse ambassade, in het Baku Jazz Center.

tom beek (c) hans reitzema

Tom Beek is saxofonist, schrijver, webdesigner en fotograaf. Regelmatig te vinden op Twitter en Instagram. Gek op jazz en koffie. Ruikt aan boeken.

Reacties op “Optreden in Azerbeidzjan met Amina Figarova”

Plaats een reactie