over Tom

Informatie voor pers en publicaties:

Met zijn krachtige, lyrische stijl en zijn zeer persoonlijke geluid is Tom Beek één van de meest succesvolle saxofonisten van zijn generatie die genres overstijgt. Sinds begin jaren negentig schittert hij in de jazz, op poppodia, op festivals, in de theaters en met studiowerk. Als veelzijdig solist maakte Tom furore op grote nationale en internationale podia met Michiel Borstlap, Karin Bloemen en Trijntje Oosterhuis en deelde hij het podium met grootheden als Dizzy Gillespie, Pat Metheny, Tom Harrell, Joe Lovano en Randy Brecker. Sinds 1994 speelt Tom vrijwel elk jaar op het North Sea Jazz Festival.

Als componist, arrangeur, producer en bandleider bracht hij in eigen beheer vijf albums uit, een ep en enkele losse nummers. Zijn muziek wordt regelmatig gedraaid op Amerikaanse en Japanse jazz-radiostations en over de hele wereld verkocht. Als leider, co-leider, sideman en solist toert Beek doorlopend door binnen- en buitenland.

Hij speelt/speelde met een who’s who van Nederlandse artiesten, blaast mee op zo’n driehonderd uitgaven en begeleidde talloze radio-, tv-, studio- en theaterproducties. Daarnaast geeft hij regelmatig masterclasses op conservatoria en coacht hij studenten en andere creatieve professionals.

–> Download hier persfoto’s.
Graag credits vermelden: foto’s van Maurice Haak en Jenny Audring