over Tom

Met zijn krachtige, lyrische stijl en zijn zeer persoonlijke geluid is Tom Beek één van de meest succesvolle saxofonisten van zijn generatie. Sinds begin jaren negentig schittert hij in de jazz, op poppodia, op festivals, in de theaters, met studiowerk en als docent. Als solist maakte Tom furore op grote nationale en internationale podia met Michiel Borstlap, Karin Bloemen en Trijntje Oosterhuis en deelde hij het podium met grootheden als Dizzy Gillespie, Pat Metheny, Tom Harrell, Joe Lovano en Randy Brecker. Sinds 1994 speelt Tom vrijwel elk jaar op het North Sea Jazz Festival.

Als componist, arrangeur, producer en bandleider bracht hij in eigen beheer vijf albums, een ep (en enkele losse nummers) uit. Zijn muziek wordt regelmatig gedraaid op Amerikaanse en Japanse jazz-radiostations en over de hele wereld verkocht. Beek leidt hij zijn eigen groepen, waarmee hij regelmatig door het land toert.

Tom speelde met bijna alle Nederlandse artiesten, blaast mee op zo’n driehonderd uitgaven en begeleidde talloze radio-, tv-, studio- en theaterproducties. Daarnaast geeft hij regelmatig masterclasses op conservatoria is hij een graag geziene (gast-) solist en begeleider.

Download hier persfoto’s.
Graag credits vermelden: foto’s van Maurice Haak en Jenny Audring