Een week op pad met The New Cool Collective

Als je alles bij elkaar op zou tellen, heb ik als saxofonist misschien al wel duizend keer ergens ingevallen. Je kunt er bijna een sport van maken. Wie doet dat, zulke dingen optellen? Ik niet hoor. Maar deze keer is anders. Als een klein kind dat voor het eerst naar de kermis gaat verheug ik me. Komende dagen mag ik namelijk invallen voor mijn waarde collega Benjamin Herman. In zijn eigen band New Cool Collective nog wel.

Over deze swingende trein New Cool Collective, die volgend jaar al 25 jaar door de wereld boemelt, schreef ik al eens een welgemeend saluut. Wie herinnert zich nog de legendarische maandagavonden in Meander? Altijd feest. Het zijn helden. Met Benjamin voorop. Anno 2017 slaagt het collectief er nog steeds in zichzelf opnieuw uit te vinden. We hopen dat deze feesttrein nooit stilstaat. Op naar de honderd jaar!

We spelen zondag 30 juli in Deventer, dan vier maal op PalmParkies en daarna in Hongarije (met Mark Reilly van Matt Bianco). Wie weet zien we elkaar bij één van deze concerten? (Nee je komt waarschijnlijk niet naar Hongarije, maar ik zou het gezellig vinden!)

tom beek (c) hans reitzema

Tom Beek is saxofonist, schrijver, webdesigner en fotograaf. Regelmatig te vinden op Twitter en Instagram. Gek op jazz en koffie. Ruikt aan boeken.

Plaats een reactie