Rob van Bavel - Time for Ballads DSC00550 foto (C) Tom Beek

Een onverwachte ontmoeting met Steve Gadd

Vorige week parkeerde ik bij een benzinestation mijn auto naast Steve Gadd.

Je geloof het niet, maar op het moment dat ik opzij keek, zag ik hem zitten. Ik herkende hem meteen. Hij stapte net uit.

De legendarische drumkoning was een paar dagen in Nederland en op weg naar Schiphol, om te gaan toeren met Chick Corea.

Gadd was met zijn Nederlandse manager Daan van Rijsbergen (die ik ken van mijn optredens met Alain Clarke). Daan zette ons op de foto – doe ik normaal nooit maar hey, dit is Steve fakking Gadd – en trakteerde op koffie.

Ik keek op de klok, dacht aan mijn afsprak en besloot dat ik met dit verhaal wel een kwartiertje later kon komen.

https://www.instagram.com/p/Ba9Ugx9lhZc

Daar stonden we dan, te kletsen over alledaagse dingen aan zo’n lullig barretje tussen de forensen, die druk waren met het nuttigen van gehaktballen, broodjes en kranten, maar die natuurlijk helemaal niet weten wat een grootheid Steve Gadd is.

Toen ik even later de A2 opreed, hoorde ik alle honderd platen waar hij op meespeelt, allemaal tegelijk, door elkaar heen in mijn hoofd.

Er kwamen allerlei vragen in me op, die ik nog had willen stellen.

De grote glimlach op mijn gezicht bleef een dag of drie staan.

Tom Beek
Tom Beek

Saxofonist. Schrijver/copywriter. Webdesigner. Fotograaf/video. Eindredacteur Jazz Bulletin (Nederlands Jazz Archief). Regelmatig op Twitter, Bluesky en Instagram. Gek op jazz en koffie. Ruikt aan boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *