Muziek

Een discografie vind je hier niet. Of een lijst met wie ik allemaal gespeeld heb. Misschien later.

Weet je hoeveel tijd dat kost?

Nee maar echt. Daarom hier alleen over mijn eigen werk als saxofonist.

Sinds 2005 produceer ik mijn eigen muziek

Op mijn albums, ep’s en singles ben ik als saxofonist de voornaamste solist en de producent, maar ook vaak componist en arrangeur.

Hieronder vind je alle releases.

Losse tracks

Mijn ontdekkingsreis door de wereld van zwart-wit fotografie en video, leidde in 2020 tot het niemendalletje Black & White, een Afrikaans getinte groove. Muziek als illustratie voor een eigen beeldverhaal, meer niet.

Een dromerige, regenachtige dag in Den Haag gaf me inspiratie voor de melodie van Here comes the rain. Deze single uit 2019 is een soort instrumentale pop, een stijl die me goed staat, al zeg ik het zelf, dank je. De release viel samen met het overlijden van mijn vader — dat maakt het voor mij heel bijzonder.

Darling is een rhythm & blues-achtig nummer, dat eind 2018 uitkwam. Als je geen tijd, geen aanleiding of geen budget hebt om een heel album uit te brengen, maar wel je eigen muziek wil blijven uitbrengen. En onward!

De oogst van 2018

Forever and a day werd geboren in de studio en kwam in juni 2018 uit. Vier eigen stukken met vier van mijn lievelingsmuzikanten: Tim Langedijk, Karel Boehlee, Udo Pannekeet en Marcel Serierse. Heel trots op.

Toen er ineens een live-opname uit 2009 op mijn digitale deurmat viel, van een optreden met mijn kwintet op het North Sea Jazz Festival, was ik verrast. Ik bracht de opname uit als digital only. Conversations maakt me apetrots op mijn band!

En hey, zelf de hoesfoto gemaakt.

Bliss

Waar komt de klank van de saxofoon het beste tot zijn recht? Juist, in een kerk.

De helft van de stukken op Bliss werd daar opgenomen. Heel weinig gitaar, ook wel eens lekker.

Bliss is een liefdesverklaring aan de saxofoon.

En een paar nummers met Mike Boddé aan de piano en Udo Pannekeet op bas. Hij weer.

Ook Water staat erop, dat ik in opdracht schreef. Guuz Hoogaerts schreef de liner notes.

Big Time

In 2009 breidde ik mijn kwintet uit met vier blazers.

Big Time was een lang gekoesterede wens. Het werd een ambitieuze, aanstekelijke plaat, die je kunt zien als een georkestreerde mengelmoes van allerlei stijlen die ik mooi vind.

Met een duimendik boek vol foto’s om aan te ruiken, hoesteksten van Ton Ouwehand, Hans Dulfer en Kasper van Kooten. Big Time is uitverkocht, maar je kunt ‘m nog wel digitaal beluisteren.

Kwintet platen

Live under the Sun is een live-album van mijn kwintet, uitgebracht in 2007. Een document van een groep die in dat seizoen veel had opgetreden en naar elkaar toegroeide. Hoe leuk de studio ook is, weinig gaat boven de energie van live jazz!

White & Blue was mijn eerste initiatief uit 2005 waarop ik de stoute schoenen aantrek als artiest, bandleider, componist, arrangeur, producent. Alles tegelijk. Een plaat met veel eigen stukken, die ook nog een prijs won. Al mijn vriendjes spelen erop mee.

Bestellen of downloaden in de webshop!

Ik heb er nog een paar! Echte compact discs, met een boekje om aan te ruiken! Met teksten en foto’s. Ik hou ervan. Zelf gemaakt, extra leuk. Kijk in de webshop. Wil je ‘m laten signeren? Andere speciale wensen? Laat me weten!