Bliss

Op mijn vierde cd Bliss ga ik met mijn saxofoon de confrontatie aan met de stilte.

‘Alleen in helder water zie je diepte’, schreef de dit jaar overleden Rutger Kopland. In de stilte, tussen de gedachten door, worden onze verhalen verteld. Onze momenten, onze twijfels, onze bewegingen. In de stilte is het helder. Spannend, als een dans, bijna vloeibaar, ontstaat er een gesprek tussen het instrument en de stilte.

De majestueuze oud-katholieke St. Vituskerk in Hilversum, waar de cd grotendeels is opgenomen, vormt het magische toneel voor zes spannende solo saxofoon stukken.

In de studio van Paul Pouwer in Amsterdam nam ik nog eens vier duetten op met Mike Boddé, die plaatsnam aan de prachtige Steinway vleugel. Ook Udo Pannekeet, die het album mixte en produceerde, speelde mee als begeleider.

Bliss bevat improvisaties, nieuwe composities en werk van o.a. Piazzolla, Chopin, Zawinul en Harry Bannink. Bliss is vooral een liefdesverklaring aan de saxofoon. De heilige graal van de saxofoon is natuurlijk melodie. Op Water spelen ook Tim Langedijk (gitaar) en Marcel Serierse (drums) mee. Een gedragen, folk-achtige afronding van het album. Bliss vraagt om een dans met de stilte, om herhaald luisteren. Dans je met me mee?

artiest: Tom Beek
titel: Bliss
label: TomLaLa, 2012 (cd album en download)

Credits:

Tom Beek (tenorsax / sopraansax)
Mike Boddé (piano)
Udo Pannekeet (bas)
Tim Langedijk (gitaar)
Marcel Serierse (drums)

Fotografie: Edwin van Nuil
Video opname en montage: Norman Thomas

tom beek (c) hans reitzema

Tom Beek is saxofonist, componist, producer, schrijver, fotograaf, online consultant en WordPress specialist. Regelmatig te vinden op Twitter en Instagram. Gek op jazz en koffie. Ruikt aan boeken.

Plaats een reactie