Darling

Hoe Lucy ervoor zorgde dat mijn nummer Darling het daglicht zag.

Al lange tijd had ik een nummer op de digitale plank liggen, onder de naam Hit Vrolijk. Wat doen nummers eigenlijk die op de plank liggen? Een beetje te wachten op het goede moment. Het goede moment ligt op zijn beurt weer op mij te wachten. In het geval van Hit Vrolijk zat ik op Lucy te wachten. Hoe ging dat?

Bij Lucy in de smaak (with diamonds)

Lucy Lambriex heb ik leren kennen via Twitter denk ik. Geweldig mens. Ze maakt prachtige foto’s, is heel grappig en helemaal zichzelf.

Op een dag stuurde ze me een berichtje. Voor één van haar online video cursussen zocht ze muziek. Ze vroeg mij om wat te sturen en ik stuurde haar een paar demo’s. Daaruit koos zij het nummer met de werktitel Hit Vrolijk.

Lucy blij. En ik blij dat mijn muziek in de smaak viel. En dat ik haar kon helpen. Dat leidde tot het besef: als iemand het zo leuk vindt, moet ik er misschien iets mee doen? Toen hebben het nummer en ik elkaar vergeven. En ben ik ermee aan de slag gegaan.

Kop en staart

Meteen zag ik mijn kans schoon om mijn zojuist aangeschafte Maschine drummachine aan het werk te zetten. Binnen een paar dagen ontstond er een nieuw arrangement met een kop en een staart. Ik vroeg een aantal bevriende musici om de partijen te spelen die de computer of ik zelf nooit zouden kunnen spelen. Ook besloot ik dat Darling moest worden ingespeeld door een echte drummer.

Zo ziet het goede moment er dus uit. Dit is de weg die Hit Vrolijk aflegde om Darling te worden. Met dank aan Lucy. Al schrijf ik normaal gesproken geen hits, vrolijk word ik er wél van. Dat ik het uitbrengen van een nieuw nummer wel een soort bevalling vind, ga ik natuurlijk niet tegen mijn vrouw zeggen, maar zo voel ik het wel. De luisteraar heeft daar meestal geen idee van. En dat is misschien maar goed ook.

Hier is Darling, geen album, geen EP maar een los nummer. Ik hoop dat jij er ook vrolijk van wordt!

Credits

Tom Beek – tenorsax, composer, producer
Erik Rutjes – guitars
Arjen Mooijer – keyboards
Boudewijn Lucas – bass
Marcel Serierse – drums
Tijmen Zinkhaan – mixing engineer
Sander van der Heide – mastering engineer
Martijn Berkouwer – camera/video editor

Met dank aan Pierre Heuveneers, Edgar van Asselt, Boris Oostendorp, Roberto Pistolesi, Kees (Houten) en Café Miles (Amersfoort)

(C) december 2018 Tom Beek / TomLaLa Records TLLR-1807

tom beek (c) hans reitzema

Tom Beek is saxofonist, tekstschrijver, WordPress specialist, doet foto/video en ontwerp. Regelmatig te vinden op Twitter en Instagram. Gek op jazz en koffie. Ruikt aan boeken.

Plaats een reactie