Waarom ik fan ben van Erwin Blom

Waarom ik zoveel Twitter, vragen mensen me soms. Erwin Blom is één van de redenen; mijn favoriete social medium brengt me in contact met bijzondere mensen zoals hij.

Twitterverjaardag

Gisteren vierde ik mijn vijfde Twitterverjaardag. Wie mij kent, weet dat ik graag Twitter. Ik hou van taal, ik hou van mensen, ik hou van Internet, ik ben nieuwsgierig. De snelheid en de laagdrempeligeid om even iets te posten of te delen vind ik erg leuk. Op Twitter lees je het nieuws, het commentaar daarop, er kan geen krant of tv tegenop. Op Twitter lach je om elkaars onzin, je deelt successen en tegenslagen, je leeft mee met levensverhalen.

Intussen wordt er ook keihard gewerkt. Veel Twitteraars die ik volg zitten in de voorhoede van de ontwikkelingen, zoals @vangeest, @frankmeeuwsen, @michielb, @jojanneke, @roosvanvugt en @ehpo. Je voelt de energie!

@Erwblo

Erwin Blom (@erwblo op Twitter) was één van de eerste tweeps die mij opviel. Een man waarvan iedereen moet weten: hij schrijft mooie blogs, spreekt goed, denkt helder, weet waarover hij praat, kijkt vooruit. Onlangs zette hij het nieuwe multi-channel innovatie-platform Fast Moving Targets op. Dan schrijft hij weer een boek. Erg interessant allemaal.

Het aardige aan Erwin Blom dat hij goed in elkaar steekt. Zo Twittert hij regelmatig over zijn kinderen, erg leuk. Niet onbelangrijk: hij is ook muziekfreak, al hebben we niet bepaald dezelfde smaak… Maar passie voor wat mooi is, is van alle tijden, van alle mensen, is universeel en herkenbaar. Ik hou daarvan. Een mens kan niet alles tegelijk volgen, je kunt niet alles begrijpen, je hoeft het niet altijd met elkaar eens te zijn, maar ik ben fan van deze man.

Twitter? Ik leg het nog één keer uit

Erwin Blom was één van de eersten in Nederland op Twitter en maakte — ter introductie — daar ooit een mooie presentatie over: “Twitter, ik leg het nog één keer uit!”. Zie onder! (klik op het plaatje)

Lang leve Twitter, lang leve Internet. En ik hoop dat Erwin Blom nog heel lang doorgaat. Cheers!

tom beek (c) hans reitzema

Tom Beek, saxofonist, webdesigner en tekstschrijver. Gezinskampioen tafeltennis. En alstie tijd over heeft ook fotograaf. Onregelmatig op Twitter en Instagram. Eindredacteur Jazz Bulletin.

1 reactie op “Waarom ik fan ben van Erwin Blom”

Plaats een reactie