Forever and a day

Forever and a day komt voort uit een studiodag in juni 2018 samen met vier van mijn lievelingsmuzikanten. Er lagen vier liedjes op de plank.

Eerst repeteren wilde ik niet, maar meteen opnemen in de studio. Je slaat eigenlijk een stap over. Die stap geeft je minder tijd om na te denken en meer tijd om te spelen en keuzes te maken op basis van intuïtie: over de spanningsboog bijvoorbeeld, de dynamiek en de sound. Die aanpak houdt een opname fris. Het resultaat is de ep Forever and a day.

Mijn medemuzikanten zijn pianist Karel Boehlee, gitarist Tim Langedijk, drummer Marcel Serierse en bassist Udo Pannekeet. Udo fungeerde tegelijkertijd als geluidstechnicus.

Is het jazz? Geen idee. Het heeft wel veel kenmerken ervan. Strak geregisseerde popmuziek is het ook niet, maar ook daarvan heeft het wel iets weg. Elektronische elementen verweven zich met de akoestische klanken, maar dat maakt het nog geen synthesizermuziek. Dus wat kun je ervan zeggen? Een oordeel laat ik liever over aan journalisten. Ik maak muziek. Ben ook erg benieuwd wat jij ervan vindt, de luisteraar. Laat het me weten! Hier is de teaser.

Credits

Tom Beek – tenor saxofoon
Karel Boehlee – piano + Fender Rhodes + synthesizers
Tim Langedijk – gitaar
Udo Pannekeet – bas
Marcel Serierse – drums + percussie
Anna Serierse – stem op ‘Zinedine’.

EP (lengte 27 min.)
TomLaLa Records © 2018
TLLR 1806

Gecomponeerd, gearrangeerd en geproduceerd door Tom Beek.

Opgenomen op 20 juni 2018 in Wedgeview Studio, Woerdense Verlaat door Udo Pannekeet.

Mix: Udo Pannekeet en Marcel Serierse.

Mastering: Sander van der Heide, Wisseloord studio, Hilversum.

tom beek (c) hans reitzema

Tom Beek is saxofonist, schrijver, webdesigner en fotograaf. Regelmatig te vinden op Twitter en Instagram. Gek op jazz en koffie. Ruikt aan boeken.

Plaats een reactie