Here comes the rain

Terwijl de gezondheid van mijn vader steeds verder achteruit ging, overnachtte ik eind 2018 samen met mijn lief een paar dagen in Den Haag. Even zonder kinderen. Na het avondeten maakte ik nog een wandeling door de stad. Die lag er – ondanks de regen – prachtig bij: de herenhuizen in het Regentessekwartier, de winkelstraten in kerstsfeer, de gezellige bedrijvigheid. Ik had een melodie in mijn hoofd en zong die in op mijn telefoon, als een soort memo.

De noten bleven hangen. In de weken erna sleutelde ik er nog wat aan. Toen mijn muziekvriendjes erop mee wilden spelen, kwam de muziek tot leven: Joost Kroon op drums, Arto Boyadjian op bas, Erik Rutjes op gitaar. Allemaal koningen. Het nummer kreeg ook een titel: Here comes the rain.

Voor het maken van de bijbehorende video filmde Frits de Beer een optreden (en de reis er naartoe) in een Rotterdamse jazzclub. Toen hij klaar was met de montage, zette ik de video op YouTube.

Dat was op de ochtend van 22 maart 2019. Ik was blij en trots.

Die avond overleed mijn vader.

Muziek moet op zichzelf staan. Ook zonder dit verhaal. Maar voor mij zijn deze twee gebeurtenissen onlosmakelijk met elkaar verbonden. Here comes the rain had het levenslicht gezien. De saxofoon heeft de hoofdrol. Is het nu pop of jazz? Dat is aan u.

Ik ben heel trots op het nummer. En mijn vader zou ook trots zijn, dat weet ik zeker.

Credits

Tom Beek – tenor sax, keyboards, tamboerijn, glockenspiel
Arto Boyadjian – basgitaar & akoestische gitaren
Erik Rutjes – electrische gitaren
Joost Kroon – drums
Tijmen Zinkhaan – mix
Udo Pannekeet – mastering
Frits de Beer – film/editor

(C) 2019 TomLaLa Records TLLR 2019-07

tom beek (c) hans reitzema

Saxophonist by night. WordPress expert by day. Editor-in-chief Jazz Bulletin. Twitter. Instagram.

2 reacties op “Here comes the rain”

  1. Wat een prachtig nummer en mooi gebracht.

    Ik kom op je site terecht omdat ik over mijn vader (geboren 1915 )zit te schrijven. Dat hij een absoluut gehoor had en prachtige pianovingers. Om te kijken of dat dat woord eigenlijk wel bestaat tik ik het in bij Google en kom hier terecht. Dankjewel

    Beantwoorden

Plaats een reactie