Here comes the rain

Het verhaal over een liedje. Of eigenlijk: een liedje over een verhaal. En over mijn vader.

Mijn vader was al langere tijd ziek. Alzheimer. Toen hij niet meer voor zichzelf kon zorgen, verhuisde hij naar een verzorgingstehuis. Dat was voor iedereen beter. Maar hij bleef kwakkelen.

Op een regenachtige avond in december schreef ik Here comes the rain. Het kwam tot leven toen ik mijn vriendjes vroeg om mee te spelen.

Intussen ging de gezondheid van mijn vader hard achteruit.

Frits de Beer maakte een video bij het nummer. Op de ochtend van 22 maart 2019 zette ik Here comes the rain op YouTube. Die avond overleed mijn vader.

Dat was intens en indrukwekkend.

Here comes the rain zal voor mij altijd verbonden zijn aan de gebeurtenissen rond zijn overlijden. Met hem verloor ik ook een stuk van mijn eigen leven. Zijn overlijden hielp mij om te realiseren hoeveel hij voor mij heeft betekend. En voor anderen.

Blijft over: de muziek. Die moet op zichzelf staan, ook zonder dit verhaal, ja ik weet het. De saxofoon heeft hier de hoofdrol. Maar is het nu pop of jazz? Of misschien ‘instrumentale pop’? Dat is niet aan mij.

Ik ben heel trots op het nummer. En mijn vader zou ook trots zijn, dat weet ik zeker.

Credits

Tom Beek – tenor sax, keyboards, tamboerijn, glockenspiel
Arto Boyadjian – basgitaar & akoestische gitaren
Erik Rutjes – electrische gitaren
Joost Kroon – drums
Tijmen Zinkhaan – mix
Udo Pannekeet – mastering
Frits de Beer – film/editor

(C) 2019 TomLaLa Records TLLR 2019-07

tom beek (c) hans reitzema

Tom Beek is saxofonist, tekstschrijver, webdesigner, maakt foto's, video's en grafisch ontwerp. Regelmatig te vinden op Twitter en Instagram. Gek op jazz en koffie. Ruikt aan boeken.

Plaats een reactie