Big Time!

De muziek

Een modern jazz/fusionkwintet uitgebreid met vier blazers, dat is Big Time. Dat is zowel de naam van de groep als de naam van mijn derde album dat is opgenomen in de zomer van 2009.

Big Time spettert, fluistert, rockt, improviseert en ontroert. Deze all-star band combineert de wendbaarheid van een moderne jazzgroep met het krachtig collectief van een groter ensemble. Diepte, warmte, dynamiek en ‘edge’ in prachtige orkestraties, kraakheldere composities en een internationale sound.

De bezetting

Naast de saxofoon als belangrijkste solist wordt de sound van Big Time bepaald door de Fender Rhodes, bespeeld door Rob van Bavel, door de gitaarnoten van Martijn van Iterson en natuurlijk de blazers. Speciaal voor deze plaat schreef Henk Huizinga twee arrangementen. Udo Pannekeet en Marcel Serierse tekenden voor de productie.

Tom Beek (tenorsax / sopraansax / altsax)
Martijn van Iterson (gitaar)
Rob van Bavel (Fender Rhodes)
Udo Pannekeet (basgitaar / mix / productie)
Marcel Serierse (drums / mix / productie)
Ilja Reijngoud (trombone)
Tini Thomsen (baritonsax / basklarinet)
Ray Bruinsma (trompet / flugelhorn)
Martijn Delaat (trompet / flugelhorn) (en live: Jan van Duikeren)

Artwork en boekje

De derde cd van het eigen label TomLaLa Records, zit verpakt in een met cellofaan beschermde transparante jewelbox, met een 24 pagina’s tellend boekje. Met foto’s van Hans Reitzema en tekstbijdragen van zanger/cabaretier Kasper van Kooten, saxofonist Hans Dulfer en journalist Ton Ouwehand.

‘Big Time’ in de media

Lees ook ‘Vier sterren voor Big Time in De Volkskrant‘ en meer.

‘De sax van Tom Beek gaat recht naar het hart’— De Volkskrant

Live-beelden van de cd-presentatie

Hieronder zie je een video van Send in the Clowns. De video van de cd-presentatie is gemaakt door Felix Donkers.

Bekijk ook live uitvoeringen van Sweet Liberation en Dunk.

tom beek (c) hans reitzema

Tom Beek, saxofonist, webdesigner en tekstschrijver. Gezinskampioen tafeltennis. En alstie tijd over heeft ook fotograaf. Onregelmatig op Twitter en Instagram. Eindredacteur Jazz Bulletin.

Plaats een reactie