Big Time!

Een modern jazz/fusionkwintet uitgebreid met vier blazers, dat is Big Time. Dat is zowel de naam van de groep als de naam van mijn derde album dat is opgenomen in de zomer van 2009.

Big Time spettert, fluistert, rockt, improviseert en ontroert. Deze all-star band combineert de wendbaarheid van een moderne jazzgroep met het krachtig collectief van een groter ensemble. Diepte, warmte, dynamiek en ‘edge’ in prachtige orkestraties, kraakheldere composities en een internationale sound.

De cd is uitverkocht. Maar je kunt de digitale versie van Big Time (inclusief artwork) downloaden in de webshop of via Bandcamp.

Naast de saxofoon als belangrijkste solist wordt de sound van Big Time bepaald door de Fender Rhodes, bespeeld door Rob van Bavel, door de gitaarnoten van Martijn van Iterson en natuurlijk de blazers. Speciaal voor deze plaat schreef Henk Huizinga twee arrangementen. Udo Pannekeet en Marcel Serierse tekenden voor de productie.

Big Time, de derde cd van het eigen label TomLaLa Records, zit verpakt in een met cellofaan beschermde transparante jewelbox, met een 24 pagina’s tellend boekje. Met foto’s van Hans Reitzema en tekstbijdragen van zanger/cabaretier Kasper van Kooten, saxofonist Hans Dulfer en journalist Ton Ouwehand.

‘De sax van Tom Beek gaat recht naar het hart’— De Volkskrant

Lees ook ‘Vier sterren voor Big Time in De Volkskrant

credits:
Tom Beek (tenorsax / sopraansax / altsax)
Martijn van Iterson (gitaar)
Rob van Bavel (Fender Rhodes)
Udo Pannekeet (basgitaar / mix / productie)
Marcel Serierse (drums / mix / productie)
Ilja Reijngoud (trombone)
Tini Thomsen (baritonsax / basklarinet)
Ray Bruinsma (trompet / flugelhorn)
Martijn Delaat (trompet / flugelhorn) (en live: Jan van Duikeren)

Bekijk ook de live uitvoeringen van de plaat Big Time op YouTube, zoals Sweet Liberation en Send in the clowns.

tom beek (c) hans reitzema

Tom Beek is saxofonist, tekstschrijver, webdesigner, maakt foto's, video's en grafisch ontwerp. Regelmatig te vinden op Twitter en Instagram. Gek op jazz en koffie. Ruikt aan boeken.

Plaats een reactie