‘Schilderen met het Metropole Orkest’ (Jazz Bulletin 125)

In een steeds veranderend media-landschap waarin de jazz nu helemaal van de radio lijkt te zijn verdwenen, waar het ene na het andere jazztijdschrift ophoudt te bestaan, is Jazz Bulletin de laatste der geprinte mohikanen. Samen met Jazzism natuurlijk, maar dat blad is afhankelijk van adverteerders.

Deze week ligt Jazz Bulletin #125 op de deurmat. Ruim 75 pagina’s jazz in allerlei geuren, smaken en kleuren met de Nederlandse jazz als rode draad. Over Miho Hazama (componist en dirigent bij het Metropole Orkest), Jimmi Hueting, icoon Ben van den Dungen, de altijd nieuwsgierige Joan Reinders, de twee Edisons van Jan van Duikeren, Eric Ineke over jubilaris Rein de Graaff, Rein de Graaff over Dick Vennik, mooie verhalen over Tommy Flanagan en de altijd rechtvaardige Victor Kaihatu.

Bijdragen van Jeroen de Valk, Job Kaihatu, Hans Vroomans, Coen de Jonge, Bert Vuijsje, Ton Ouwehand, Wim Janssen, Jacqueline Oskamp, Anko Wieringa, Coen de Jonge en nog veel meer. Ik ben trots op mijn bijdragen — naast tekst ook een aantal foto’s, waaronder de cover (ik heb gelijk een exemplaar naar mijn moeder gestuurd).

Jazz Bulletin is een uitgave van het Nederlands Jazz Archief (NJA) en verschijnt vier keer per jaar voor de vrienden van het archief. Nieuwsgierig? Vraag hier gratis je proefnummer aan: jazzarchief.nl/jazz-bulletin/

Alles voor de muziek!

JB125
tom beek (c) hans reitzema

Saxophonist by night. WordPress expert by day. Editor-in-chief Jazz Bulletin. Twitter. Instagram.

Plaats een reactie