nieuwe schoenen

Wegscrollen was makkelijk geweest voor je. Snel terug naar je comfort zone. Maar jij maakte een andere keuze.

Dankjewel daarvoor. Zelf de regie nemen, heel goed; de wereld is complex en tegenstrijdig. Mensen willen hun droom leven, maar ook uit de droom worden geholpen. De leiding nemen, maar soms ook geleid worden. (Zie je het verschil tussen passief en actief?)

Ja, wat willen we nou echt?
Zucht.

Iets om naar uit te kijken. Een gezonde toekomst. Een betere wereld. Een beetje perspectief.

Of gewoon: nieuwe schoenen.

We willen de waarheid – maar niet als het ten koste gaat van ons comfort. We willen wind mee. Ons leven kunnen dragen. Het gevoel dat het goed komt.

Tom Beek; saxofonist, tekstschrijver, webdesigner en fotograaf. Foto (c) Hans Reitzema

Ik haal mijn inspiratie uit kunst, communicatie, ondernemerschap, journalistiek, reizen en technologie. Allemaal krachtige, adaptieve energiebronnen die ons een spiegel voorhouden. Zo leer ik mensen kennen, betere keuzes te maken, aannames opnieuw te overwegen. Van kijken naar zien. Van horen naar luisteren.

In het gesprek met de ander ontvouwt zich de verborgen schat. Reflectie geeft richting, kracht, diepte en betekenis. Het werkt: we zijn tot prachtige dingen in staat. Onderzoeken verbindt ons steeds opnieuw met wie we zijn.

Dagelijks begeleid ik organisaties, studenten en creatieven. Met tekst, muziek, beeld, strategie en tools. Ik geef ideeën perspectief. Handen uit de mouwen.

Ik geloof in samen volop aanwezig zijn in veiligheid, vrijheid en verantwoordelijkheid. Met lef en plezier. Het gevoel dat je leeft.

Mijn naam is Tom Beek: saxofonist, tekstschrijver, webdesigner en fotograaf.

Voor mijn vak (vier stuks, jawel), voor mijn klanten – en voor een mooie, betere, inspirerende wereld – ga ik door het vuur.

Tot de verbeelding spreken, dat is mijn perspectief.

Koffie?

Tom Beek, foto (c) Carla Groter
Tom Beek, foto (c) Carla Groter