Leo Pellegrino, de onvermoeibare 'Dancing Sax Player'

Ik ben blij dat Too Many Zooz, waarover ik in 2014 schreef, niet onopgemerkt is gebleven. Het brass house trio dat furore maakte in de Newyorkse metro, timmert nog steeds aan de weg.

Stersolist — en laten we wel wezen, de voornaamste visuele attractie — is ongetwijfeld baritonsaxofonist Leo Pellegrino.

Als je hem wilt volgen: hij is erg actief op Instagram.

Hij speelt als een duivel, zo goed. Vrijwel onafgebroken blaast hij de meest funky melodieën en baslijnen op zijn loodzware baritonsax terwijl hij de meeste onmogelijke capriolen uithaalt als een volleerd danser. Wat een energie. Geweldig!

Night of the Proms

Eind augustus was hij in Londen als één van de gastsolisten tijdens The Night of the Proms van de BBC, begeleid door het Metropole Orkest onder leiding van Jules Buckley.

Op YouTube en op de website van de BBC kun je een aantal tracks beluisteren. Naast Pellegrino waren Christian Scott en Bart van Lier ook solisten.

tom beek (c) hans reitzema

Tom Beek is saxofonist, schrijver, webdesigner en fotograaf. Regelmatig te vinden op Twitter en Instagram. Gek op jazz en koffie. Ruikt aan boeken.

Plaats een reactie