Fingerprint: funk en jazz met Jan van Duikeren

Met de band ‘Fingerprint’ van trompettist Jan van Duikeren geven we deze maand drie concerten in Leeuwarden (Hot House Redbad), Rotterdam (Bird) en Leiden (Scheltema). Check de concertagenda.

Voor het album Fingerprint en de gelijknamige band schreef en produceerde Van Duikeren een knappe en frisse plaat bij elkaar, waar Ronald Kool, Martijn Vink, Manuel Hugas, Jesse van Ruller, Candy Dulfer, Guido Nijs, Louk Boudesteijn en ikzelf op meespelen. Een aanstekelijke mix van funk en jazz. Een eer om aan mee te werken! Het album kwam uit bij Challenge Records.

Op verzoek van de Japanse markt werden Van Duikeren’s composities bewerkt voor het JOC, de vermaarde big band van het Concertgebouw. Dat resulteerde in het album Scribblin’ — Jazz Orchestra of the Concertgebouw featuring Jan van Duikeren. Om deze release te ondersteunen ging de band in november 2012 op tournee naar Japan, waar ik ook aan meewerkte. Hierover schreef ik eerder een verslag. Het was erg leuk!

Jan van Duikeren is misschien wel de meestgevraagde trompettist van Nederland. Hij speelt met Candy Dulfer, Trijntje Oosterhuis, Caro Emerald, The New Cool Collective Big Band, The Jazz Orchestra of the Concertgebouw en vele andere ensembles op het hoogste niveau. Met zijn kraakheldere, warme toon en inventieve spel beweegt hij zich lenig door een breed scala aan muziekstijlen, zonder aan herkenbaarheid te verliezen.

Fingerprint: funk en jazz met Jan van Duikeren
tom beek (c) hans reitzema

Tom Beek. Saxofonist. Schrijver. Consultant. Twitter. Instagram.

Plaats een reactie