De beterschapper in de Taalstaat

Als je nu mag kiezen, vroeg ik woensdag aan mijn zoon (5) tijdens het avondeten, wat zou je dan je later willen worden? ‘Dan wil ik graag beterschapper worden’, zei hij vol overtuiging.

Mijn zoon vertelde over zijn juf. Voordat ze kleuterjuf was, was ze beterschapper, zei hij. Dat vond hij wel cool. ‘Dan kun je de wereld onderzoeken en beter maken.’

Mijn vrouw en ik keken hem en elkaar liefdevol aan. Hij had het woord zelf geconstrueerd. Naderhand zette ik de vondst terloops op Twitter. De tweet ging meteen over de kop.

De volgende ochtend werd ik gebeld door radioprogramma De Taalstaat. Of ik langs wilde komen bij de Digitaalstaat (radio 1) en over Twitter wilde praten.

Zaterdag reden we samen naar het Mediapark. Tijdens het interview in de studio zat mijn zoon naast me, geduldig en lief. Toen de beterschapper ter sprake kwam, stelde Frits Spits hem een paar vragen. Hij mocht het zelf vertellen, zo leuk. Hier luister je het item terug.

tom beek (c) hans reitzema

Tom Beek is saxofonist, tekstschrijver, webdesigner, maakt foto's, video's en grafisch ontwerp. Regelmatig te vinden op Twitter en Instagram. Gek op jazz en koffie. Ruikt aan boeken.

1 gedachte over “De beterschapper in de Taalstaat”

Plaats een reactie