Ingeborg Helder ‘Light Interchange’

Graag deel ik met jullie het verhaal van Ingeborg Helder, een geweldige en ondernemende zangeres en haar nieuwe plaat Light Interchange.

Ingeborg Helder Light Interchange

Hoewel ze haar opleiding volgde aan het op traditionele jazz gerichte Koninklijk Conservatorium in Den Haag, bewandelt Ingeborg Helder allerminst de standaard route van jazz-zangeres. Zo laat ze zich onder meer inspireren door melodieën uit de Balkan en de muziek van het ECM label. Veel van haar eigen composities hebben geen tekst. Deze instrumentale songs, waarin ze dus haar stem als melodie-instrument gebruikt, roepen een ruimtelijke, optimistische en energieke sfeer op.

Vlak na haar afstuderen in 2011 ging ze de studio in voor de opname van haar eerste eigen cd: Light Interchange is nét uit en wordt donderdag 15 maart officieel gepresenteerd in jazzcafé Bird in Rotterdam. De toegang is gratis. Wil je erbij zijn, klik dan hier.

Ze wordt bijgestaan door een geweldige band: gitarist Wim Bronnenberg, pianist Rob van Bavel, bassist Udo Pannekeet en drummer Marcel Serierse.

Ik werkte mee aan de vormgeving van haar album, met de fotografie en de website. Het was heel plezierig om met haar te werken en ik ben erg trots!

De reacties zijn zeer lovend. Fay Claassen bijvoorbeeld, is erg te spreken over Ingeborg: ‘Ze is een boeiende zangeres die mij diep heeft geraakt.’

Check de muziek en wie weet tot de 15e!

Ingeborg Helder Light Interchange
foto Tom Beek
Ingeborg Helder Light Interchange
tom beek (c) hans reitzema

Tom Beek, saxofonist, webdesigner, fotograaf en tekstschrijver. Onregelmatig op Twitter en Instagram. Eindredacteur Jazz Bulletin.

Plaats een reactie