Luisterboek

Achter gesloten ogen, in een aardedonker theater, speelt zich — speciaal voor jou en voor jou alleen — een avondvullende film af. Een reis in de tijd, met de muziek als hoofdpersoon en de stilte als decor.

Langzaam word je meegevoerd langs bergen en dalen, door een landschap van klanken dat je — zonder dat je het doorhebt — in de juiste stemming brengt.

Donderende, lage trommels kondigen aan dat er iets groots staat te gebeuren, net voorbij de horizon. Trompetten zwellen aan, fluiten bezingen de dageraad, violen vullen de hemel met een vuurwerk van licht. In een bonte parade komt de wereld in beweging en verzamelt zich aan jouw voeten.

Daar de melodie, de held van ons avontuur. Hij stelt zich aan je voor en laat zich natuurlijk van zijn beste kant zien. Zijn aanstekelijke energie vult de ruimte en tovert een glimlach op je gezicht. Mag ik deze dans van u?

Geschreven op uitnodiging van Corine Jansen.

Tom Beek
Tom Beek

Saxofonist, tekstschrijver, webdesigner en fotograaf. Onregelmatig op Twitter, Bluesky, Youtube, Linkedin en Instagram. Gek op jazz, koffie en camera's. Ruikt aan boeken.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *