Onderweg naar huis

1996

Ik wil niets liever dan onderweg zijn. Alles weten, dingen zien, de wereld ontdekken. Hoe kan ik anders doen wat ik allemaal nog wil? Ik heb tijd nodig om te reizen, om iedereen te spreken, om muziek te luisteren, om te spelen, te leren, om aan dingen te ruiken. Over de liefde wil ik ook alles leren. Waar ik vandaan kom, dat is niet belangrijk. Mijn huis, dat is de plek waar ik toevallig woon. Het enige wat ik wil weten is waar ik naartoe ga.

2007

Ik ben altijd onderweg. Volg me, of ga met me mee. Zo niet, ga dan opzij. Want ik heb nu geen tijd. Ik heb nergens tijd voor. Ik ben te druk met dingen doen, met alles wat er nog moet gebeuren. Druk met overal tegelijk willen zijn. Mijn huis is waar ik slaap. Al is het soms bij de benzinepomp langs de snelweg. Waar ik ben, dat weet ik niet. Wie ik liefheb, en wie mij liefheeft, ben ik morgen vergeten. Ik heb geen tijd om te voelen. Ik weet niet wat het is om mijzelf lief te hebben. Ik ben er, maar ook weer niet, want ik ben steeds onderweg. Maar waar naartoe?

2013

Ik was altijd onderweg. Maar nu niet meer. Hier ben ik, hier sta ik. Dit is mijn tijd, dit is mijn leven. Het is alles wat ik heb. Het is hier goed genoeg. Er valt nog zoveel te ontdekken. Mijn huis ben ikzelf, de plek waar ik het liefste ben, waar liefde is. Als ik ooit nog onderweg ben, dan ben ik onderweg naar huis.

tom beek (c) hans reitzema

Saxophonist by night. WordPress expert by day. Editor-in-chief Jazz Bulletin. Twitter. Instagram.

0 reacties op “Onderweg naar huis”

Plaats een reactie