Big Time live: ‘Sweet Liberation’

Een video-opname van mijn compositie Sweet Liberation, gemaakt tijdens de cd-presentatie van ‘Big Time‘. Het nummer heeft voor mij een speciale betekenis.

De cd is uitverkocht. Maar je kunt de digitale versie van Big Time (inclusief artwork) downloaden in de webshop of via Bandcamp.

Accepteren

In de lentezon van 2009 was ik stukken aan het schrijven voor mijn nieuwe album, toen ik deze melodie componeerde. Het was op 30 april, toen nog Koninginnedag, de dag waarop ik mijn lieve hond Siem voor het laatst zou zien.

De dag erna raakte ze vermist. Ik was radeloos en kapot van verdriet. De zoektocht naar mijn hond was uitputtend maar zonder resultaat. Na een paar maanden gaf ik het op. Ik schreef er een stukje over.

Hoewel ik het soms nog steeds moeilijk vind om te accepteren, geloof ik diep van binnen dat ze bevrijd is, en dat ze het goed heeft. Daarom noemde ik het Sweet Liberation. Het verhaal maakt me altijd emotioneel — en het nummer daarom ook. Maar ik ben er ook trots op.

Credits

Muzikanten: Tom Beek (sax), Rob van Bavel (Fender rhodes), Martijn van Iterson (gitaar), Jan van Duikeren en Ray Bruinsma (trompet/ flugelhorn), KatharinaTini’ Thomsen (baritonsax, basklarinet), Ilja Reijngoud (trombone), Udo Pannekeet (bas) en Marcel Serierse (drums).

Compositie en arrangement: Tom Beek
Video-opname en nabewerking: Felix Donkers
Geluidsnabewerking: Udo Pannekeet
Zaalgeluid: Anton Simonis, A-design

tom beek (c) hans reitzema

Tom Beek is saxofonist, schrijver, fotograaf, consultant en WordPress specialist. Regelmatig te vinden op Twitter en Instagram. Gek op jazz en koffie. Ruikt aan boeken.

Plaats een reactie