Big Time

Big Time live: ‘Sweet Liberation’

Hier is de video-opname van mijn compositie Sweet Liberation, gemaakt tijdens de cd-presentatie van Big Time in oktober 2009.

Het nummer heeft voor mij een speciale betekenis.

Op 30 april 2009 – toen nog Koninginnedag – was ik stukken aan het schrijven voor mijn nieuwe album, toen ik deze melodie componeerde.

Wat ik toen niet wist, is dat de dag was waarop ik mijn lieve hond Siem voor het laatst zou zien.

De dag erna raakte ze vermist. Ik was radeloos en kapot van verdriet.

De zoektocht naar mijn hond was uitputtend maar zonder resultaat. Na een paar maanden gaf ik het op. Het greep me aan. Ik schreef er zelfs een stukje over.

Het is nu alweer even geleden. Hoewel ik het soms nog steeds moeilijk vind om te accepteren, geloof ik diep van binnen dat ze bevrijd is, dat ze het goed heeft. Daarom Sweet Liberation.

Het verhaal maakt me altijd emotioneel — en het nummer daarom ook. Maar ik ben er ook trots op.

De cd is uitverkocht. Maar je kunt de digitale versie van Big Time (inclusief artwork) hieronder downloaden in mijn webshop of via Bandcamp.

Credits

Muzikanten: Tom Beek (sax), Rob van Bavel (Fender rhodes), Martijn van Iterson (gitaar), Jan van Duikeren en Ray Bruinsma (trompet/ flugelhorn), KatharinaTini’ Thomsen (baritonsax, basklarinet), Ilja Reijngoud (trombone), Udo Pannekeet (bas) en Marcel Serierse (drums).

Compositie en arrangement: Tom Beek
Video-opname en nabewerking: Felix Donkers
Geluidsnabewerking: Udo Pannekeet
Zaalgeluid: Anton Simonis, A-design

Tom Beek
Tom Beek

Saxofonist. Schrijver/copywriter. Webdesigner. Fotograaf/video. Eindredacteur Jazz Bulletin (Nederlands Jazz Archief). Regelmatig op Twitter, Bluesky en Instagram. Gek op jazz en koffie. Ruikt aan boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *