Clubtour van Sven Hammond Soul, pak je agenda!

Met de band Sven Hammond Soul ga ik komende maanden op clubtour. De band is op dit moment erg gewild. Op vrijdag 6 juli 2012 spelen we op het North Sea Jazz Festival.

Sven Figee heeft een zeer succesvol jaar achter de rug. Als talent scout speelde hij een belangrijke rol bij The Voice of Holland (samen met Angela Groothuizen), als producer had hij o.a. Shary-An, Erwin Nijhoff en Ben Saunders onder zijn hoede. Tussen alle bedrijven door nam hij met zijn eigen kindje Sven Hammond Soul het tweede groepsalbum op: The Apple Field.

De mix van stijlen die inmiddels zo typisch is voor Sven Hammond Soul, blijkt aanstekelijk. Dikke grooves, intense vocalen, uitgesproken popliedjes, dampende funkriffs en fraai verzorgde retro-soul en dat alles met een knipoog naar Quentin Tarantino: de stemmingen wisselen elkaar energiek af, met Sven’s kolkende hammond als rode draad.

De band is niet mis. Naast Sven zelf spelen mee: Patt Riley, Ivan Peroti, Tim Eijmaal, Rik Mol, Arjan Muusz, Glenn Gaddum jr., Joost Kroon en ondergetekende.

The Apple Field kwam eind 2011 uit, is overigens ook prachtig op vinyl uitgebracht en wordt erg goed ontvangen. We worden bijvoorbeeld regelmatig gedraaid op ArrowJazz en Radio6 en stonden al enkele keren op de stoep bij Giel op 3FM en bij Radio538.

Op The Apple Field staan meerdere nummers op met hit-potentie, wat uitzonderlijk is.

In de studio wordt de muziek bedacht, gemaakt en helemaal gestyled, maar er gaat natuurlijk niets boven LIVE spelen. En dat gaan we doen! In maart, april en mei gaat Sven Hammond Soul op clubtour. In Rotterdam, Groningen, Utrecht, Lelystad, Maastricht, Tilburg, Den Haag, Hilversum, Amsterdam, Oss, Hoorn, Helmond, Woerden… and counting.

We kunnen niet wachten om onze muziek te laten horen. Zorg dat je erbij bent, het wordt feest! Check alle data op de SHS-homepage of op mijn concertagenda op deze site.

tom beek (c) hans reitzema

Tom Beek, saxofonist, webdesigner, fotograaf en tekstschrijver. Onregelmatig op Twitter en Instagram. Eindredacteur Jazz Bulletin.

Plaats een reactie