The Royal Dutch Scam en Mike Boddé gaan samen op tournee (eindelijk)

Mijn bandje The Royal Dutch Scam gaat op tournee met Mike Boddé, met de muziek van Steely Dan. Eindelijk.

Over corona willen we het niet meer hebben.

We mogen – en gaan – weer doen wat we al lang doen. De muziek van Steely Dan spelen. Mike Boddé is er ook weer bij – hij speelt piano, dat kan-ie als de beste. Hij geeft uitleg en commentaar op de muziek en de teksten.

Wij en alle mensen in de theaters kijken er enorm naar uit om te spelen en iedereen weer te zien!

In het altijd gezellige Wilminktheater (Enschede) mocht ik erover vertellen. Zie de video hieronder. Let niet op mijn wallen van anderhalve meter, want het was erg vroeg.

Hieronder vind je de nieuwe data. De exacte links en de meest actuele informatie vind je op de pagina Agenda. Kom je ook? We kunnen niet wachten om iedereen weer te zien in het theater!

zaterdag 5 februari 2022
Venlo, Maaspoort, 19:30 TICKETS

donderdag 10 februari 2022
Gouda, Schouwburg, 20:00 TICKETS

vrijdag 11 februari 2022
Sneek, Theater, 19:30 TICKETS

zaterdag 12 februari 2022
Deventer, Schouwburg, 20:00 TICKETS

vrijdag 18 februari 2022
Tilburg, Schouwburg, 19:30 TICKETS

zaterdag 19 februari 2022
Enschede, Wilminktheater, 19:30 TICKETS

dinsdag 22 februari 2022
Delft, Theater de Veste, 19:30 TICKETS

zondag 27 februari 2022
Purmerend, de Purmaryn, 14:00 TICKETS
matinee!

maandag 18 april 2022
Lisse, Theater Floralis, 15:00 TICKETS
matinee !

Kijk ook op royaldutchscam.nl

Voor de afgelaste voorstellingen van Utrecht, Zaandam, Veenendaal, Meppel en alle andere optredens van de afgelopen twee jaar wordt nog naar een oplossing gezocht.

The Royal Dutch Scam + Mike Boddé - Steely Dan

Weergaloze ontdekkingsreis

Uit het persbericht:

‘Zelden is het iemand gelukt om de muzikale perfectie van studio-albums als ‘Gaucho’ en ‘Aja’ live op het podium te reproduceren. Toch slaagt de tienkoppige band The Royal Dutch Scam daarin. Deze Nederlandse band, die bestaat uit de crème de la crème van sessiemuzikanten onder leiding van de geliefde zanger Lo van Gorp, overtuigt zelfs de meest cynische Steely Dan fanaten. Door de steeds groter wordende fanbase in binnen- en buitenland wordt The Royal Dutch Scam beschouwd als één van de beste Steely Dan-tributebands ter wereld. In muzikant en tv-persoonlijkheid Mike Boddé, Steely Dan-fan van het eerste uur, vond de band de perfecte compagnon om met deze muziek het theater in te gaan. In ‘Niets is wat het lijkt’ ben je getuige van de fascinerende zoektocht langs alle bekende hits en minder bekende nummers die de legendarische anti-helden Donald Fagen en Walter Becker hebben voortgebracht, zoals ‘Rikki don’t lose that number’, ‘Reelin in the years’ en ‘Hey Nineteen’. Welke betekenis gaat er schuil achter de teksten? Hoe is deze muziek gemaakt? Welke diepere lagen zijn er nog meer te ontdekken? Mike Boddé en The Royal Dutch Scam duiken in het mysterie achter de wonderbaarlijke liedjes. Een weergaloze ontdekkingsreis vol zwarte humor, literatuur, drugs, rock ‘n’ roll, science fiction, jazz en hilarische anekdotes. Hou je van classic rock? Dan mag je dit unieke theaterconcert over Steely Dan natuurlijk niet missen!’

tom beek (c) hans reitzema

Tom Beek, saxofonist, webdesigner en tekstschrijver. Gezinskampioen tafeltennis. En alstie tijd over heeft ook fotograaf. Onregelmatig op Twitter en Instagram. Eindredacteur Jazz Bulletin.

3 reacties op “The Royal Dutch Scam en Mike Boddé gaan samen op tournee (eindelijk)”

 1. Hallo
  Gisteravond een fantastisch optreden mogen meemaken in Venlo
  We hebben genoten!
  Wat een topmuzikanten allemaal!
  Als Steely Dan fan sinds begin jaren zeventig was het een feest van herkenning.
  Mochten jullie weer eens in Limburg optreden dan zijn we er zeker bij
  Dank voor een super avond
  Gina en René de Lange

  Beantwoorden

Plaats een reactie