Nieuw album met Kasper van Kooten: ‘Beter dan de kopie’

Studioalbum uit 2004 van multitalent Kasper van Kooten, waar ik heel trots op ben!

Een hechte band van vrienden die veel samen speelden, op Nederlandse en Vlaamse festivals, in het verlengde van het succes van Mooie Blouse van de eerste plaat.

De nummers

Op De ziekte van download heeft Kasper een punt. Hier ben ik in mijn eentje een blazerssectie, op tenor en bariton. Een zonnige New Orleans-groove. Wat een lekker bandje!

De boogaloo Tikki Takki is Kasper op zijn best. Spits, talig en grappig. De band op stoom.

Op Hij Wil Weg klinkt de band bijna als de Yellowjackets. Een mooi voorbeeld van de manier waarop Arjen Mooijer en Frank Stukker de muziek steeds zo smaakvol orkestreren.

Op de zomerhit / meezinger Thuis In Holland (zie de video hieronder) heeft de saxofoon ook weer een mooie rol. Heerlijk popnummer!

Op het gedragen Waar Was Je wordt de melodie gespeeld door gitaar en saxofoon, een van mijn favoriete combinaties.

Klaar is een typisch Kasper nummer, met wederom een mooie rol voor de saxofoon! Wat een voorrecht om zo te kleuren in de band, in dienst van het liedje, in dienst van het geheel.

Tot Die Dag is een stemmige jazzballad. Gloedvol gemixt, luister naar die piano.

Een goed popalbum heeft ook een dranklied. Dat is Rosé. Heerlijk om live te spelen! Dat gaat heel makkelijk met je vrienden, kan ik je verzekeren.

Zacht is een pareltje. De productie van Arjen Mooijer, de de drums programmeerde, is moddervet, swingend en in your face. Op die paar noten saxofoonsolo ben ik heel trots! Geen solo, maar een melodie. Beter!

Zij Huilt is een klassieker in ons repertoire, die we veel live speelde. De sfeer en de tekst hebben een prachtige opbouw.

In Bij Jou hoor je Kasper’s liefde voor recht-voor-zijn-raap popmuziek. Zo’n nummer waardoor je hoort dat je allemaal dezelfde platen hebt geluisterd.

Je Doet Me Veel is de emotionele genadeklap van dit sterke album — mag ik dat zeggen, ja dat mag ik zeggen. We maken tenslotte muziek waar we zelf graag willen luisteren. Wat een dankbare taak om hier de saxofoonpartij te spelen. Met gasten Astrid Akse in het koor en Roel Spanjers op hammondorgel.

Credits

Kasper van Kooten – zang, teksten, composities
Arjen Mooijer – piano en kyeboards
Frank Stukker – gitaren
Tom Beek – saxofoon (sopraan, tenor, bariton), blazersarrangementen
Xander Buvelot – bas
Dave van Beek – drums
Tijmen Zinkhaan – opname
Erik Spanjers – mix
Darius Van Helfteren – mastering
Roel Spanjers – hammond

tom beek (c) hans reitzema

Saxophonist by night. WordPress expert by day. Editor-in-chief Jazz Bulletin. Twitter. Instagram.

Plaats een reactie