Het voorstellings-vermogen van Kasper van Kooten

Over de dvd-box Voorstellingsvermogen van Kasper van Kooten.

De Volkskrant beloonde zijn meest recente voorstelling Karakters met vijf sterren. Dit najaar speelt hij de hoofdrol in de film Ventoux. De man schreef een boek, doet stemmen en drumde ooit bij Acda & de Munnik, acteerde onder andere in All Stars. Schreef hits, presenteerde programma’s en won prijzen. Vond zichzelf steeds weer uit. Over talent gesproken. Wat een man. Zo veelzijdig en productief.

Wie mij een beetje heeft gevolgd, weet ik dat ik sinds 2001 samenwerk met Kasper van Kooten. Jarenlang reisden we stad en land af om te spelen. Van radiostudio’s tot zotte Gentse feesten, van prime time tv tot concerten in Singapore en Maleisië, van de kleinste Nederlandse dorpstheaters tot festivals met duizenden gillende meisjes.

Samen op pad met maar één doel: mooie muziek maken. Met onze artistieke dromen en idealen, met allerlei pieken en dalen. Er zijn vriendschappen ontstaan, die een leven lang blijken mee te gaan. Als je zoveel, zo lang en intens met elkaar samenwerkt, loopt de samenwerking eerder als een rode draad door je leven, dan andersom. Enfin.

Aanstaande zaterdag 16 augustus sta ik weer met hem op de planken. Met een heel bijzonder, eenmalig programma in het Vondelpark Openluchttheater. Kasper speelt, acteert en zingt alle hoogtepunten aan elkaar van 12,5 jaar theater en muziek. And that’s where I come in. Samen met gitarist Frank Stukker — die speciaal voor deze gelegenheid zijn kuitbeen heeft gebroken — staan wij Kasper zingend en spelend bij. Het belooft een hele intieme en leuke avond te worden.

In maart kwam Kasper’s DVD-box Voorstellingsvermogen uit, met al zijn zeven programma’s. Prachtig materiaal, waar ik ook een beetje op meespeel, bijvoorbeeld op Zangzaad (2007). Als je komt, koop de box en zorg dat Kasper ‘m voor je signeert. Mis het niet, dit eenmalig hoogtepunt. Anders moet je nog eens twaalf en een half jaar wachten.

> Kasper van Kooten

tom beek (c) hans reitzema

Tom Beek. Saxofonist. Schrijver. Consultant. Twitter. Instagram.

Plaats een reactie