Kasper van Kooten — 3KW4RT

In 2010 kwam er een nieuw album uit van Kasper van Kooten, onder de naam 3KW4RT.

3KW4RT

Op zijn vierde studio-album brengt alleskunner Kasper van Kooten een ode aan de driekwartsmaat.

De titel en de hoes roepen de vraag op, of er verband is met zijn debuut Een kwart van mijn hart?

Het leidt tot een fascinerend, uitdagende queeste. De muzikale beproeving doorstaat hij met glans. Op het hele album is niet één vierkwartsmaat te horen.

Bij elk album, bij elk theaterprogramma Kasper lijkt zichzelf elke keer opnieuw uit te vinden. De muzikale keuzes op 3KW4RT verraden een herboren geluid. Lichter van toon, maar niet minder scherp.

Meer dan zijn vorige platen, waar veel verwijzingen op staan naar hiphop en funk, overheerst op 3KW4RT de klankkleur van de Hollandse wind die de teksten lucht geven. Een hoofdrol lijkt daarin weggelegd voor de akoestische gitaar.

Op Als ze lacht spelen ook echte strijkers mee, prachtig!

De muziek ademt de sfeer van chansons, van maatschappijkritische teksten die niet verzanden maar door poëtische kwaliteiten op zichzelf staan en overeind blijven. Net als Boudewijn de Groot, slaagt Kasper erin om de zogenaamde nuchterheid te bevragen, omringd door muzikale grootsheid en voorzien van een even baude als hoopvolle boodschap.

Credits

De bezetting van de band is dezelfde als op Zangzaad.

Kasper van Kooten (zang / teksten / composities / gitaar)
Frank Stukker (gitaar)
Xander Buvelot (bas)
Arjen Mooijer (piano)
Tom Beek (saxofoons)
Hans van den Hurk (drums)

tom beek (c) hans reitzema

Tom Beek is saxofonist, schrijver, fotograaf, consultant en WordPress specialist. Regelmatig te vinden op Twitter en Instagram. Gek op jazz en koffie. Ruikt aan boeken.

Plaats een reactie