Licks & Brains: misschien wel de leukste big band van Nederland

Licks & Brains is een energieke big band onder leiding van Rolf Delfos. Op het nieuwste album Buzzin’ speelde ik enkele stukken mee als gastsolist. Vrijdag 5 oktober wordt de cd gepresenteerd in Den Haag en ik speel live mee!

De 18-koppige big band werd enkele jaren geleden opgericht door Rolf Delfos, die de kunst verstaat om élk publiek, zelfs de meest slechthorende en welwillende jazzliefhebbers, tegen de haren in te strijken met zijn aankondigingen. Hele sonetten van Shakespeare komen er soms aan te pas. Alles voor de kunst, denkt hij natuurlijk. En hij heeft gelijk.

Misschien wel de leukste big band van Nederland! De chirurgen, advocaten, ingenieurs, consultants en andere promovendi van Licks & Brains drijven 100% op enthousiasme, power en plezier. Een groot feest. De big band nieuwe stijl belooft een ‘stampende mix van jazz, funk en soul’.

Het derde album Buzzin’ staat centraal tijdens de feestelijke presentatie in Bink Vijf Hoog. Gastsolisten zijn Simone Roerade (zang), Frank Montis (Hammond, zang) en ikzelf (tenorsax).

Hier een video van Links & Brains, met Frank Montis (hammond, vocals) en mijzelf (tenorsax) als gasten.

Wie Licks & Brains met Simone Roerade, Frank Montis en Tom Beek
Wanneer 5 oktober 2012, aanvang 22.00 uur
Waar Bink Vijf Hoog, Binckhorstlaan 36, Den Haag
Entree 5 euro, of 15 euro inclusief de CD Buzzin’
Meer info op de Licks & Brains website.

tom beek (c) hans reitzema

Tom Beek, saxofonist, webdesigner, fotograaf en tekstschrijver. Onregelmatig op Twitter en Instagram. Eindredacteur Jazz Bulletin.

2 gedachten over “Licks & Brains: misschien wel de leukste big band van Nederland”

  1. Komt het even mooi uit dat ik daar bij kan zijn, zeg! En nog wel in Den Haag. Wat een feest. Zou ik een gesigneerde cd kunnen bemachtigen? Het zou zo maar kunnen … denk ik. Toch? Jawel .. toch?

    Beantwoorden

Plaats een reactie