Ilja Reijngoud brengt eerbetoon aan Horace Silver

Van het cv van Ilja Reijngoud kun je veertien telefoonboeken laten drukken. Deze virtuoze muzikant speelt in binnen- en buitenlandse topgroepen, sleepte als één van de enige drie Nederlanders de prestigieuze Thelonious Monk International Jazz Competition binnen en geeft al meer dan twintig jaar les op het hoogste niveau. Hij speelt en doceert over de hele wereld. Onlangs bracht hij een trombone-boek uit van zijn eigen lesmethode.

De meest recente artistieke uiting van deze onvermoeibare trombonist/componist is de cd Goldie Meets Silver, een funky en energiek eerbetoon aan Horace Silver.

Reijngoud arrangeerde een aantal Silver-tunes en voegde er een paar eigen stukken aan toe. Intelligente, high energy souljazz, opgenomen met zijn kwartet: pianist Rob van Bavel, bassist Marius Beets en drummer Marcel Serierse.

Resultaat: een opvallend losse, in-your-face live-sound. Ongecompliceerd en tegelijk intrigerend genoeg om vaak te luisteren.

Mij viel de heuglijke eer ten deel hieraan mee te werken. Op twee manieren. Als gastmuzikant speelde ik mee op de track Horace meets Harris — erg leuk om te doen. Ook heb ik de cd-hoes ontworpen — iets wat ik regelmatig doe voor collega-musici, sinds ik tien jaar geleden zelf begon met cd’s maken en ontwerpen. En hier is-ie.

Ilja Reijngoud, mensen, hou hem in de gaten. Bijvoorbeeld vrijdagavond 15 januari in Tivoli/Vredenburg waar hij optreedt met zijn kwartet.

Ilja Reijngoud Quartet - Goldie Meets Silver a Tribute to Horace Silver (feat. Rob Van Bavel)
Ilja Reijngoud 2
Ilja Reijngoud 3
tom beek (c) hans reitzema

Saxophonist by night. WordPress expert by day. Editor-in-chief Jazz Bulletin. Twitter. Instagram.

Plaats een reactie