Achter de schermen bij 'Pim en Pom, Het Grote Avontuur'

Op 5 april ging de film Pim en Pom, Het Grote Avontuur in premiere. Een bijzondere film, want het is de eerste lange Nederlandse 2D animatiefilm sinds dertig jaar.

In december kondigde ik de film al aan. De twee poezen werden ooit getekend door de fantastische Fiep Westendorp, bekend van onder andere Jip en Janneke en Pluk van de Petteflet.

Ook bijzonder voor mij, omdat ik in opdracht van componist Alex Debicki de saxofoonpartijen inspeelde (samen met mijn collega Louis Gerrits).

In de korte film The Making of Pim & Pom krijg je een leuk kijkje achter de schermen. Je hoort en ziet de de makers, de tekenaars, de acteurs en de muzikanten aan het werk.

Het eindresultaat is om heel trots op te zijn!

CREDITS — Aan het woord komen onder andere lead-animator Marieke van Middelkoop, stemmen Tjitske Reidinga en Georgina Verbaan, componisten Alex Debicki en Joren Van Der Voort, scenaristen Tingue Dongelmans en Fiona Heemstra, zangers PeterPaul Muller en Huub van der Lubbe, regisseur Gioia Smid en geluidsman Arno Peeters. Aan de muziek (score) werkten mee: componist Alex Debicki, technicus Bram Bol en muzikanten Bernhard Weichinger, Simon Gitsels, Sven Schuster, Rik Mol, Louis Gerrits, Ilja Reijngoud en het Matangi Quartet (Maria-Paula Majoor, Daniel Torrico Menacho, Arno van der Vuurst en Karsten Marijn Kleijer) en ondergetekende.

De twee katten hebben een eigen Facebook-pagina.

Gaat dat zien!

tom beek (c) hans reitzema

Saxophonist by night. WordPress expert by day. Editor-in-chief Jazz Bulletin. Twitter. Instagram.

Plaats een reactie