Concert: Sing me softly of the blues

Hier is het probleem: je bent al veertig jaar verliefd op de blues. Maar je bent een academisch geschoolde, blanke Europeaan. Niet geboren aan de oevers van de Mississippi of in de swamp van New Orleans. Wel in een keurig aangeharkte Nederlandse nieuwbouwwijk. Dat wringt.

Toch is de drang om de blues te spelen zo sterk dat je besluit om het op je eigen manier te doen. Want waar je vandaan komt of wie je bent, maakt niets uit. Bij blues gaat het maar om één ding: dat je méént wat je speelt.

blues gitaar

In het programma ‘Sing me softly of the blues’ draait het om muziek met het hart op de tong. De taal die iedereen herkent. Met oer-riffs en diepe ritmes. De bron van de westerse muziek.

Perfecte mensen bestaan niet in de blues. Je zingt juist over je kwetsbaarheid, je gebreken, je teleurstelling, je verdriet. Gooi het eruit. Bij blues mag je piepen, kraken, klagen, huilen, knorren en krassen. Daarom mag het verhaal van de blues altijd opnieuw worden verteld. Als je het maar meent.

Kom zondagmiddag 27 januari naar het concert van Jazz @ Cereol in de theaterzaal van Het Wilde Westen in Utrecht. Na het concert kan er weer samen gegeten worden met de musici, hiervoor graag reserveren op: Inloop: 15.30 uur, start: 16.00 uur, maaltijd: 17.45 uur.

Tom Beek tenorsax
Aron Raams gitaar
Frans Heemskerk piano/toetsen
Arto Boyadjian bas
Pim Dros drums

tom beek (c) hans reitzema

Tom Beek, saxofonist, webdesigner en tekstschrijver. Gezinskampioen tafeltennis. En alstie tijd over heeft ook fotograaf. Onregelmatig op Twitter en Instagram. Eindredacteur Jazz Bulletin.

Plaats een reactie