Concert: ‘A tribute to Quincy Jones’

‘Even kijken welke cd’s ik heb van Quincy Jones’, dacht ik vanochtend.

Nou, laat dat ‘even’ maar weg. Alle muziekstijlen van de regenboog kwam ik tegen. Meer dan dertig albums vond ik in de gauwigheid.

De hele muziekgeschiedenis zo’n beetje. Teveel om mee te nemen naar een onbewoond eiland. Hoeveel ik ook heb, het is nog steeds maar een fractie van wat Quincy Jones allemaal heeft gedaan.

In zijn autobiografie Q plaatst hij zijn leermeesters Dinah Washington, Ray Charles, Count Basie, Lionel Hampton, Sarah Vaughan, Frank Sinatra in het zonnetje. Ze leerde hem bescheiden te blijven en om te gaan met succes. ‘Het gaat niet om de prijzen die je wint’, zegt Q, ‘maar om de waarden die je bij je draagt. Hoe je je werk doet, hoe je omgaat met liefde en integriteit. Dat is wat echt telt.’ In het Engels klinkt het nog mooier: ‘With your dreams intact, your heart felt firm and your spirit ready for another day’.

Wanneer alles over deze legendarische arrangeur/producer al gezegd en geschreven is, wat kun je dan nog doen? Nou, dachten wij met een groep collega’s: met een muzikaal eerbetoon in stijl! Op zaterdag 30 november speel ik mee tijdens A tribute to Quincy Jones in de sfeervolle North Sea Jazz Club in Amsterdam. Meer informatie vind je op de site van de club of in de flyer hier onder. Let op: het concert is uitverkocht.

Er staat voor een paar centen op het podium die avond: Karel Boehlee, Arno Schlijper, Xander Buvelot, Martin Verdonk, Erik Rutjes en Danny Sahupala. Solisten zijn Ruud Breuls, Tollak Ollestad, Lou Guldemond, Brainpower, Marlayne, Shirma Rouse, Humphrey Campbell, Lodewijk van Gorp, Amber Gomaa, Nurlaila Karim en ikzelf.

Het optreden wordt opgenomen en uitgezonden door Djazz.tv.

tom beek (c) hans reitzema

Saxophonist by night. WordPress expert by day. Editor-in-chief Jazz Bulletin. Twitter. Instagram.

0 reacties op “Concert: ‘A tribute to Quincy Jones’”

  1. Nou, ik heb Quincy op afgelopen NSJ mogen zien, on stage bij het Metropole Tribute concert en later bij de Q&A in de NSJ Club.En: ik heb een cd-hoesje (Q’s Jook Joint uit 1996) kunnen laten signeren! Mijn NSJ dit jaa was dus helemaal GOED 😀

    Beantwoorden

Plaats een reactie