Pharrell: 24 Hours of Happy

Pharrell Williams is de koning van het moment. Al meer dan een decennium bevindt hij zich aan de wereldtop door zijn werk met The Neptunes, Justin Timberlake, N.E.R.D. en vele anderen. Alles wat Pharrell zingt, drumt, speelt, danst en produceert wordt goud. Hij heeft visie, smaak en ook nog een eigen kledinglijn.

Het einde van het succes dat hij aan zijn hippe broek heeft hangen is nog lang niet in zicht, getuige recente producties voor Jay Z en Miley Cyrus. Afgelopen jaar werkte hij ook mee aan de monsterhits Get Lucky (met Daft Punk) en Blurred Lines (met Robin Thicke).

Alsof dat nog niet genoeg was, ging hij daar onder eigen naam nog eens dunnetjes overheen met de gigantische hit Happy, die hij schreef voor de film Despicable me 2.

Heel bijzonder aan dit liedje is, dat hij met iets kwam wat niemand ooit gedaan heeft: een etmaal durende videoclip.

In 24 hours of happy wordt het aanstekelijke liedje — het lievelingsliedje van mijn zoontje — tientallen keren achter elkaar gelipsynct. Niet alleen door dansers in allerlei soorten en maten, maar ook door bekenden zoals Magic Johnson, Jamie Foxx en Steve Carrell. En natuurlijk zien we ook heel veel Pharrell.

Bekijk hieronder de YouTube playlist 24 hours of happy en scroll eenvoudig naar je favoriete stukje. Laat je aan de hand van deze positief gestemde eindbaas meevoeren en verdrink in het ultieme geluksgevoel. En dansen maar!

tom beek (c) hans reitzema

Saxophonist by night. WordPress expert by day. Editor-in-chief Jazz Bulletin. Twitter. Instagram.

Plaats een reactie