Concert met Cor Bakker: de mooiste Nederlandse kleinkunst-liedjes

Ramses Shaffy, Wim Sonneveld, Paul van Vliet, Toon Hermans, Jenny Arean, Frans Halsema.. Wie kent ze niet? Ik ben opgegroeid met al die prachtige en leuke Nederlandse kleinkunst-liedjes.

Ook de toonzetters en tekstdichters achter de schermen liegen er niet om, zoals Harry Bannink, Joop Stokkermans, Jan Blaaser, Willem Wilmink, Annie M.G. Schmidt, Rogier van Otterloo en Rob van Kreefeld. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Er zitten pareltjes tussen! Ik noem het de schatkamer van de Nederlandse kleinkunst. Het is voor mij een lang gekoesterde wens om de mooiste liedjes daarvan te spelen op saxofoon, een hele avond lang.

Dat ga ik doen, tijdens mijn vijfde carte blanche-avond op maandag 8 mei. Dan ontvang ik pianist Cor Bakker in Theater Floralis in Lisse.

Cor is een bescheiden, niet te onderschatten virtuoos, die álles kan op een piano en kan swingen als een baas. De grootste kleinkunstenaars heeft hij hoogstpersoonlijk begeleid, hij kent de verhalen en de muziek van haver tot gort. Voor deze avond móest ik hem wel vragen.

We worden begeleid door de fenomenale tandem Charly Angenois (bas) en Marcel Serierse (drums). Speciaal voor dit concert zijn nieuwe arrangementen en bewerkingen gemaakt van hoogtepunten uit dit schitterend hoofdstuk uit de Nederlandse muziekgeschiedenis.

Een avond vol herkenning, verrassing en plezier! Kom je ook?

Tom Beek
Tom Beek

Saxofonist. Schrijver/copywriter. Webdesigner. Fotograaf/video. Eindredacteur Jazz Bulletin (Nederlands Jazz Archief). Regelmatig op Twitter, Bluesky en Instagram. Gek op jazz en koffie. Ruikt aan boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *