Met Mike Boddé en Peter Tiehuis: ‘Lied tegen de eenzaamheid’

Pianist, componist, zanger en creatieve duizendpoot Mike Boddé schreef een prachtig liedje in het kader van de ‘Week tegen de eenzaamheid’.

In oktober 2019 werd ik samen met meestergitarist Peter Tiehuis uitgenodigd om het liedje live op tv met Mike mee te spelen in Podium Witteman.

Dat is nu een jaar geleden. Inmiddels zitten we in een lockdown en nu valt me op hoe actueel dit liedje eigenlijk is: veel mensen zitten alleen thuis, sociaal geïsoleerd, afgescheiden van de wereld. Een wandelingetje, een bezoek, naar een café, terras of restaurant, een avond naar de film, theater of concert: het kan nu allemaal niet, het is niet zo vanzelfsprekend als het was. Even knuffelen is voor velen niet mogelijk.

Zou corona ons leven voorgoed veranderen? Of kunnen we ooit nog terug naar hoe het was? We weten weinig dingen zeker. Daardoor zijn er momenten waarop de hele situatie uitzichtloos lijkt. En dan is ‘alleen’ al snel ‘eenzaam’.

Weinig mensen brengen dit gevoel van eenzaamheid zo mooi onder woorden als Mike Boddé. En muzikaal zit het prachtig in elkaar. Hier is de video van ons tv-optreden.

tom beek (c) hans reitzema

Tom Beek. Saxofonist. Schrijver. Consultant. Twitter. Instagram.

Plaats een reactie