Funken vanuit de huiskamer met Shirma en Candy

Het Amsterdamse Club Dauphine staat bekend om zijn gezellige vrijdagavonden. Dan wordt het restaurant omgetoverd tot een bruisende soul- en jazzclub, met niemand minder dan saxofoon queen en gastvrouw Candy Dulfer. Daarbij nodigt ze steeds allerlei gasten uit (ik was zelf ook regelmatig te gast).

De club zat afgelopen weken niet stil, ondanks de corona. Op hun YouTube-kanaal Club Dauphine TV en de socials postte de club wekelijks nieuwe liedjes met uiteenlopende gasten, precies zoals ze dat elke week doen – maar dan virtueel. Samen met trompettist Jan van Duikeren was ik te gast als blazerssectie in de vierde, gezellige jam van Put a little love in your heart. Een vrolijke hit uit 1968 van Jackie McShannon, dat vooral bekend is omdat er vrijwel direct na de release ontelbare covers van uitkwamen.

Solist in deze video – naast Candy zelf – is souldiva Shirma Rouse. Iedereen vanuit de eigen studio en huiskamer! Geniet ook van de heerlijke Dauphine huisband: Patrick Drabe, Paddy van Rijswijk, Lean Robbemont en Roger Happel. Enjoy!

tom beek (c) hans reitzema

Saxophonist by night. WordPress expert by day. Editor-in-chief Jazz Bulletin. Twitter. Instagram.

Plaats een reactie