The Royal Dutch Scam te gast bij percussionist Martin Verdonk

Percussionist Martin Verdonk organiseert regelmatig ‘Master Sessions’, waarbij hij uiteenlopende muzikale gasten uitnodigt om mee te spelen. De muzikanten worden ‘s ochtends bij elkaar gezet, er wordt gerepeteerd en op dezelfde dag worden 2-3 nummers live opgenomen en gefilmd. Een afwisselende en verrassende serie! In 2016 ben ikzelf al eens bij hem uitgenodigd, in een ensemble rond de geweldige zanger Tollak Ollestad. Zie de video hieronder. Op 4 november is er weer een ‘Martin Verdonk’s Master Sessions’. Deze keer zijn wij met de voltallige Steely Dan tribute band The Royal Dutch Scam bij hem te gast.

Concert

Ons concert vindt plaats in het muziekminnende theater De Speeldoos in Baarn. Door de corona-maatregelen mogen maximaal dertig mensen het optreden bijwonen. Kaarten zijn dan ook al uitverkocht. Maar thuisblijvers kunnen gerust zijn: er worden die avond ook video opnamen gemaakt.

Het repertoire hebben we enigszins aangepast om de Martin Verdonk in het zonnetje te zetten. We spelen bijvoorbeeld ook een aantal nummers van The Nightfly, die zich goed lenen voor percussie.

Bezetting

Martin Verdonk (percussie)
Lodewijk van Gorp (voc)
Eric van de Bovenkamp (keys)
Erik Rutjes (gtr)
Dedre Twiss (backing voc)
Simone Pormes (backing voc)
Debbie Helaha (backing voc)
Arjan Muusz (tenor sax)
Tom Beek (tenor sax)
Boudewijn Lucas (bass)
Mark Stoop (drums)
Lex Amrein (FOH engineer)

Meesterpercussionist

Martin is een fenomeen. Eén van de beste en bekendste percussionisten, die jaarlijks de voor velen toonaangevende Slagwerkkrant poll wint voor beste percussionist.

Hij speelde over de hele wereld met de grootste internationale artiesten, zoals Steve Winwood, Richard Bona, Incognito, Prince, Lionel Richie, Chaka Khan, George Duke, James Taylor en Toots Thielemans.

In Nederland begeleidt hij ook topartiesten zoals OG3NE, Nick & Simon, Ilse DeLange, Doe Maar, Rob de Nijs, Paul de Leeuw, Karin Bloemen, Danny Vera, Clouseau, Berget Lewis, Rene Froger, Candy Dulfer, Trijntje Oosterhuis, Cor Bakker, Ali B en het Metropole Orkest.

Ook is hij een graag geziene gast in de jazz- en latin-scene. Zo speelt Verdonk bijvoorbeeld in de groep T5 van gitarist Peter Tiehuis.

Omdat Verdonk één van de muzikanten was die door de corona zonder werk zaten, haalde hij met zijn verhaal zelfs de landelijke pers, zoals het Algemeen Dagblad.

tom beek (c) hans reitzema

Saxophonist by night. WordPress expert by day. Editor-in-chief Jazz Bulletin. Twitter. Instagram.

Plaats een reactie