DVD ‘Live in Tivoli’ – Sven Hammond Soul

Hier is de DVD ‘Live in Tivoli‘ van Sven Hammond Soul. Opgenomen op donderdag 22 november 2012 in Tivoli, Utrecht.

Wanneer je besluit om een opname te maken van een live-concert, is de kans niet zo groot dat je die avond ook je beste concert geeft. Maar wij hadden mazzel die donderdag.

Mazzel met het podium, met de sound, met het publiek, met de crew en hey, we waren goed in vorm!

Daarom zijn we blij en trots dat juist dit memorabele concert is vastgelegd op de dvd Live in Tivoli. En dat niet alleen.

De live-opnamen uit Utrecht, honderdveertig minuten netto dampende soul, wervelende solo’s en kokende funk, staan nu integraal op YouTube.

Op Live in Tivoli de Helling krijgt het toch al indrukwekkende collectief nog een aantal gasten op bezoek, waaronder Shary-An en mijn geweldige collega-saxofonist Miguel Boelens.

Laat je net als het uitzinnige publiek, meevoeren tot de kokende climax.. Geniet van Sven Hammond Soul live!

Sven Hammond

Wat in 2006 in een Haagse kroeg begon als jam in een klassieke hammond-kwartet-bezetting, werd al snel uitgebreid met blazerssectie en vocalisten. De voltallige bezetting is: Sven Figee, Ivan Peroti, Tim Eijmaal, Rik Mol, Arjan Muusz, Glenn Gaddum jr., Joost Kroon, ikzelf en zangeres Jenny Lane — die onlangs moeder is geworden.

Live in Tivoli is een document van één van de meest geboekte live-acts van de afgelopen jaren, in de vorm van zijn leven.

Sven Hammond Soul maakte drie albums en de vierde is onderweg… wordt vervolgd!

tom beek (c) hans reitzema

Tom Beek, saxofonist, webdesigner, fotograaf en tekstschrijver. Onregelmatig op Twitter en Instagram. Eindredacteur Jazz Bulletin.

Plaats een reactie