Black & White

Geen serieuze compositie, geen echte melodie, alleen een muzikale sfeer om een zwart-wit video te begeleiden. Dat is kort samengevat de korte track Black & White die ik maakte in het voorjaar van 2020 bij een video die ik zelf filmde en monteerde. Een bescheiden thuisproductie met beats en synthesizers en percussie, die worden aangevuld met de gitaar van de geweldige Tim Langedijk. En natuurlijk saxofoon, die bespeel ik zelf.

Zwart-wit

In de jaren 2018 en 2019 ben ik veel bezig geweest met bewegend beeld. Vanuit hobbyisme, omdat ik zelf van films houd. Vanuit fascinatie voor de techniek. Maar vooral vanuit liefde voor fotografie, die ik sinds 2010 botvier op mijn Instagram account. Zwart-wit vind ik eindeloos fascinerend. Groot fan ben ik van Anton Corbijn, van Stephan Vanfleteren en Alan Schaller. Wat doet zwart-wit met licht, diepte, contrast en compositie? Een mooie ontdekkingsreis. Black & White is wat het belooft: een korte zwart-wit video, met fragmenten uit mijn eigen leven en werk, die ik voorzag van muziek. That’s it. Zwart-wit is ook de lijn die ik eind 2018 heb ingezet, met Darling en Here comes the rain. We gaan vrolijk verder!

Muziek bij beeld

Regelmatig word ik benaderd met de vraag om muziek te maken, of saxofoon te spelen voor video’s, leaders, tunes, station calls en commercials. Daar leent de saxofoon zich natuurlijk heel goed voor! Zo’n persoonlijk en expressief geluid haal je niet uit de computer. Ook doe ik hele muziekproducties voor AV-projecten van a tot z. Deze keer was ik zelf blij en trots om zowel beeld als geluid zelf te maken. Al staan mijn skills op het gebied van video nog in de kinderschoenen, natuurlijk! Toen de muziek en de video klaar waren, wilde ik het juridisch ook vastleggen (om problemen te voorkomen). Dus het staat ook op Spotify.

Die snelste en goedkoopste manier om mijn muziek te bestellen en te downloaden is via mijn webshop.

tom beek (c) hans reitzema

Tom Beek is saxofonist, schrijver, webdesigner en fotograaf. Regelmatig te vinden op Twitter en Instagram. Gek op jazz en koffie. Ruikt aan boeken.

Plaats een reactie