Saxofoon voor de filmmuziek van ‘Tram’

Als saxofonist werkte ik mee aan de filmmuziek voor de film Tram van Olga van de Brandt die op 29 september 2020 in première ging op het Nederlands Film Festival.

In deze animatiefilm in de categorie ‘ultrakort’ maken we een ritje met de tram door het Amsterdam van de jaren dertig, via het Amsterdamse Bos en Oud-Zuid naar de Jordaan en Amsterdam CS. Je ziet het dagelijks leven aan je voorbij trekken, waarbij levens met elkaar verweven lijken te zijn.

In Tram zijn de contrasten tussen arm en rijk scherp verbeeld. Dit zie je mooi terug in de animatie en de muziek.

Met componist Alex Debicki werkt ik al eerder samen. Zo was ik als saxofonist onder andere te horen in de filmmuziek voor Pim & Pom. Altijd feest met Alex. Een geweldige, bevlogen mediacomponist.

Filmmuziek is leuk! Saxofoon spelen bij bewegende beeld is altijd een dankbaar en bijzonder avontuur. Met militaire precisie de noten en de expressie op de juiste plek krijgen om de sfeer in de film te creëren en het verhaal te ondersteunen.

De film Tram is hier te zien.

Credits

Script en regie: Olga van de Brandt
Art director: Reinier Peersman
2D animatie: Iris van den Akker
Productie: il Luster
Muziek: Alex Debicki
Saxofoon: Tom Beek
Drums: Matthijs de Ridder
Opname en mix: Bram Bol
Sounddesign: Jeroen Nadorp, Bob Kommer Studio’s
Foley en Mix: Jeroen Nadorp, BKS

tom beek (c) hans reitzema

Tom Beek, saxofonist, webdesigner en tekstschrijver. Gezinskampioen tafeltennis. En alstie tijd over heeft ook fotograaf. Onregelmatig op Twitter en Instagram. Eindredacteur Jazz Bulletin.

Plaats een reactie