Saxofonist in de studio: blazers bij Cleymans & Van Geel

In februari 2020 speelde ik als tenorsaxofonist (en bariton) een album in voor het Vlaamse duo Cleymans & Van Geel.

Onder bezielende leiding van producer/engineer Huub Reijnders en arrangeur Reyer Zwart, speelde ik samen met mijne fijne collega’s trompettist Gerben Klein Willink en trombonist Jos van den Heuvel mee op de tracks Pak me dan, Zonder Jou en Baywatch Begint.

Jelle Cleymans en Jonas van Geel hebben een flinke carrière gemaakt. Ze speelden rollen in het theater, op tv en in musicals, als cabaretier en (stem)acteur. Muziek en humor dus.

De ster van producer Huub Reijnders steeg afgelopen jaren tot maximale hoogte. Iedereen wil met hem werken. Ken je hem nog niet? Hij is het muzikale en technische brein achter tientallen pop- en rockhits. Bijvoorbeeld van BLØF, Jacqueline Govaerts, Guus Meeuwis, Typhoon, Wende en Tim Dawn.

Een hele grote jongen. Een man met visie. Hij maakt echt een wereldsound. Het was heel leuk om hem van zo dichtbij aan het werk te zien!

Bassist en arrangeur Reyer Zwart en ik zijn generatiegenoten. We studeerden ongeveer op hetzelfde moment af. Reyer is zo bijzonder. Hij studeerde cum laude af. Hij kan alles, doet alles, weet alles, hóórt alles. Een toegewijde muzikant, die zichzelf altijd wegcijfert, volledig in dienst van de muziek. Een geniaal speler. Hij werkte met vele nationale grootheden, maar ook over de grens met Van Dyke Parks.

tom beek (c) hans reitzema

Tom Beek, saxofonist, webdesigner, fotograaf en tekstschrijver. Onregelmatig op Twitter en Instagram. Eindredacteur Jazz Bulletin.

Plaats een reactie