Album en live-dvd ‘Zangzaad’ met Kasper van Kooten

Na zijn debuut Kwart van mijn hart, de cd Live (in de Kleine Komedie) en Beter dan de Kopie bracht zanger/liedjesschrijver Kasper van Kooten in 2007 het album Zangzaad uit.

Theater

Zangzaad is ook de naam van de tournee en de dvd die erop volgden, waarmee Kasper én band in de vaderlandse theaters optraden in het seizoen 2007/2008.

Voortbordurend op zijn geheel eigen pad, met popmuziek en helder teksten als belangrijkste ingrediënten, schudde multitalent Van Kooten voor dit album veertien zeer gevarieerde nummers uit zijn mouw. Daarmee onderstreept hij nog maar eens zijn veelzijdigheid als artiest.

Veelzijdig

De link naar hiphop — en nog specifieker nederhop — wordt meerdere keren gemaakt. Maar ook wat meer dramatische nummers vallen goed op hun plek, klein en groot. Ik vind je Kek is een messcherp funknummer. En bij Eindeloos waan je je in een jazzclub.

De rode draad op Zangzaad — en in zijn gehele oeuvre — ligt ergens op de grens van popmuziek en kleinkunst. En die staat hem bijzonder goed.

Zangzaad

Kasper ráákt in Zangzaad, in Laat niet los, over bloemen langs de weg en Blauw naar Zwartgrijs, waarin hij liefdevol zingt over zijn oma. In Ik heb een kater schakelt hij met soepel gemak tussen zingen en acteren, geweldig. Wie doet hem dat na?

Gastrollen op dit album zijn onder andere Baas B., Extince en Candy Dulfer en trompettist Jan van Duikeren.

Een belangrijke rol is weggelegd voor zijn vaste begeleidingsband, die de zingende cabaretier van een breed palet aan muziekstijlen bedient. Van kleinkunst tot funk, van melodische pop tot wereldmuziek.

Credits

Kasper van Kooten (zang / teksten / composities / toetsen)
Frank Stukker (gitaar)
Xander Buvelot (bas)
Arjen Mooijer (piano / toetsen)
Tom Beek (saxofoon)
Hans van den Hurk (drums)

tom beek (c) hans reitzema

Tom Beek, saxofonist, webdesigner en tekstschrijver. Gezinskampioen tafeltennis. En alstie tijd over heeft ook fotograaf. Onregelmatig op Twitter en Instagram. Eindredacteur Jazz Bulletin.

Plaats een reactie