‘Shades of Hope’ van Hans Vroomans, Ilja Reijngoud en Marcel Serierse

Mijn dierbare collega’s Hans Vroomans en Marcel Serierse schreven enkele weken geleden samen de hippe blues Shades of Hope. Met een thema waar de contactlenzen spontaan van uit je ogen springen. Met meerdere solisten en verschillende grooves. Een bouwwerk van zo’n zes minuten. Ilja Reijngoud schreef mee, dikke mik.

MUZIEK EN VIDEO

Toen ik uitgenodigd werd om mee te spelen, zei ik meteen ja. En bood ik aan om de video te maken. Het muzikale gedeelte was vrij snel duidelijk. Maar over de video wilde ik goed nadenken. In dit Zoom-tijdperk worden onze beeldschermen namelijk overspoeld met ‘mensen in blokjes’. Ook in de muziek. Ik werk er zelf regelmatig aan mee, zoals bij Sven Hammond en Club Dauphine. Hoe leuk de muziek ook is, ik vind dit soort video’s zelden verrassend en vermakelijk om (lang) naar te kijken. Begrijpelijk ook, omdat de meeste muzikanten niet de skills hebben, de middelen of de verbeeldingskracht om ‘even snel’ een onsterfelijke videoclip te maken. Goede video maken is een vak. Ik ben het aan het leren. Maar ik wilde dus niet steeds die hokjes in beeld! Ik wilde het anders doen. Dat heb ik geprobeerd. En proberen lukt altijd, heb ik ergens gelezen.

OPTIMISTISCH

Het thema van dit nummer, vertelden Hans Vroomans en Marcel Serierse, is hoop. ‘We willen geen ellende, maar opbeurende, optimistische beelden.’

Een prachtig uitgangspunt. Daar zocht ik beelden bij. Beelden die hoop geven. Met een mooie uitspraak van Obama als begeleidende tekst.

The best way to not feel hopeless is to get up and do something. Don’t wait for good things to happen to you. If you go out and make some good things happen, you will fill the world with hope, you will fill yourself with hope.” — Barack Obama

Credits

Ilja Reijngoud – trombone
Tom Beek – tenor sax
Rik Mol – trumpet
Anna Serierse – vocals
Hans Vroomans – piano, keyboards
Ed Verhoeff – guitar
Jeroen Vierdag – bass guitar, double bass
Marcel Serierse – drums

Composed by Hans Vroomans, Ilja Reijngoud and Marcel Serierse

Audio mix by Marcel Serierse
Audio mastering by Udo Pannekeet
Video edits by Tom Beek

tom beek (c) hans reitzema

Tom Beek is saxofonist, schrijver, webdesigner en fotograaf. Regelmatig te vinden op Twitter en Instagram. Gek op jazz en koffie. Ruikt aan boeken.

Plaats een reactie