Bliss: vier sterren in het Nederlands Dagblad

Afgelopen tijd ontving ik de één na de andere recensie van Bliss. Blij mee! In dit artikel heb ik er drie samengevat en gebundeld. Van het Nederlands Dagblad, van Hans van der Maas en van Jazzflits.

Nederlands Dagblad

Op 1 februari publiceerde Bakker een recensie over Bliss (en een interview) in het Nederlands Dagblad. Vier sterren! Hier is de (betaalde) link naar het volledige artikel. Enkele citaten:

Woordloze verhalen van Tom Beek, Bliss – Tom Beek ****

‘Saxofonist Tom Beek (1969) is geliefd dankzij zijn multi-inzetbaarheid en zijn robuuste geluid. Het is dan ook verrassend dat de muziek op zijn solo-cd Bliss zo licht en zuiver van toon is. Hoewel Beek meestal jazzmuzikant wordt genoemd, is het folk- en kleinkunstgehalte op zijn album hoog. Bliss staat volgens Beek voor rust en geluk: “Ik ben een geluksvogel en ik laat anderen daar graag in delen.”‘

Journalist Johan Bakker publiceert concertverslagen, cd-recensies en interviews. Niet alleen over muziek maar ook over literatuur, film en beeldende kunst. Onlangs schreef hij Behind the Rainbow, de biografie over Eva Cassidy.

Hans van der Maas

Muziekjournalist Hans van der Maas schreef in zijn recensie over Bliss: ‘Tom Beek komt er zeer goed mee weg’ op zijn blog Recensies en Meer. Lees hier het volledige artikel. Enkele citaten:

‘Fluwelen beheersing’

‘Met minimale middelen een groots eindresultaat’

‘Ingetogen, intiem en loepzuiver’

JazzFlits

Hans Invernizzi schreef een recensie van Bliss voor de Jazzflits van 24 februari, één van de toonaangevende jazz e-zines in Nederland. Lees hier het volledige artikel. Enkele citaten:

‘Perfecte instrumentbeheersing’

‘De sfeer is ongelooflijk intiem’

‘Beeks originele werk is van een grote schoonheid. Hij speelt zo intens dat je vergeet alleen een sax te horen.’

‘Het ene stuk vleit zich nog zachtaardiger rond je oren dan het andere.’

Nog meer recensies over Bliss

Lees ook de recensie van de cd Bliss in Jazzenzo.

tom beek (c) hans reitzema

Tom Beek, saxofonist, webdesigner, fotograaf en tekstschrijver. Onregelmatig op Twitter en Instagram. Eindredacteur Jazz Bulletin.

Plaats een reactie