Instagramwalk071, de 'Instagram Walk' door Leiden

Geïnspireerd op eerdere evenementen die speciaal voor en op Instagram worden gehouden, is Leiden nu aan de beurt met een eigen Instawalk ofwel Instagramwalk.

De #Instagramwalk071 op 6 mei 2012 is een relaxte fotowandeling langs de mooiste plekjes in het centrum van Leiden. Genieten van de omgeving, met of zonder iPhone, of een andere camera, dat maakt niks uit. Geen doel of haast, wel een hele mooie route.. en natuurlijk goed gezelschap! Georganiseerd door Leidenaar en Instagrammer Tom Beek.

Datum

Zondag 6 mei 2012.

Programma

11:30 uur inspiratie, koffie en taart (voor wie wil).
12:00 uur verzamelen
12:30 uur start wandeling
15:00 uur einde

Vertrekpunt

We verzamelen, beginnen en eindigen in stadscafé Van der Werff, Steenstraat 2, Leiden. Dat is vlakbij het station. Je auto parkeer je bij Molen de Valk (niet gratis) of vlak buiten het centrum (wel gratis).

Route

Zie onder de wandelroute, ook te downloaden als PDF. Bij de ontvangst krijg je een plattegrond met daarop de wandelroute.Heb je ideeën en suggesties, laat het me hieronder weten in de comments! Of via het Facebook-event. Daar kun je ook zien wie er nog meer meegaan!

Krant

Het Leidsch Dagblad plaatste een leuk artikel over onze wandeling. De krant doet enthousiast mee: op maandag 7 mei komen de vier mooiste foto’s in de krant! Om daarvoor in aanmerking te komen, gebruik de hashtag #Instagramwalk071 bij het uploaden naar Instagram.

Verder..

Geen verplichtingen, geen kosten. Je hoeft je nergens voor in- of uit te schrijven.

#Hashtag

Bij een Instawalk gebruik je een hashtag. Wij gebruiken #Instagramwalk071 als toevoeging bij het posten van berichtjes en foto’s op Twitter, Facebook en natuurlijk op Instagram. Zoeken en filteren op deze hashtag is een gemakkelijke manier om foto’s van deze wandeling met elkaar uit te wisselen. Gebruik je Mobypicture, check dan Mobygram.

Voorbeelden

van eerdere Instagramwalks:
Instagramwalk020 (oktober 2011)
Instagramwalk070 (oktober 2011)
Instagramwalk075 (maart 2012)
Instawalk010 (maart 2012)

Wat is Instagram?

Een gratis mobiele app om foto’s mee te maken, te bewerken en te delen. Bewerken gaat eenvoudig: met de meegeleverde vintage filters kom je al gauw tot aantrekkelijke resultaten. Het is een zeer succesvol en populair platform met meer dan 25 miljoen gebruikers (begin 2012). Heel bijzonder voor een Internet-community zonder website. De eerste twee jaar was Instagram alleen beschikbaar op de iPhone, maar inmiddels ook op Android. Onlangs werd het gekocht door Facebook.

Meer weten?

Lees dan dit (enigszins gedateerde) artikel over Instagram van Peter Zantingh (NRC Next).

iOS foto-apps

Behalve Instagram zelf zijn er natuurlijk nog veel meer apps waarmee je foto’s mee kunt bewerken. Hier een selectie van de apps die ik erg graag gebruik op de iPhone en iPad:
Snapseed
Camera+
Noir
Filterstorm
Super Retro
Iris

Inspiratie:

De beste inspiratie om zelf mooie foto’s te maken vind je in.. mooie foto’s. Hier mijn vijf favoriete Instagrammers:
@dutchiestangent
@jn
@mariannehope
@dutchiestangent
@bregisback

tom beek (c) hans reitzema

Tom Beek. Saxofonist. Schrijver. Consultant. Twitter. Instagram.

Plaats een reactie