Ladyface, een intens verlangen

Als ik mijn sax uit de koffer haal, glimlach ik met mijn oren. Geroutineerd maak ik de ‘Ladyface’ speelklaar. Zo gauw ik kan, druk ik een paar kleppen in.

Een intens verlangen. Naar dat ene geluid dat mijn ziel laat zingen. Naar de zoete trilling waar mijn lijf zich zo graag aan overgeeft. Ongedwongen, als een nieuwsgierig vogeltje, ontspringen de eerste melodieën aan de branding van mijn gedachten.

Geduldig breng ik de handgemaakte prachttoeter op temperatuur. Ik begroet alle noten, proef de eerste zinnen, kijk naar de lucht en ruik aan de bloemen die ik onderweg tegenkom. Alsof ik een ochtendwandeling maak in mijn innerlijke wereld. Een wereld die steeds beweegt en verandert. Hoe subtiel soms ook. Stil is het nooit. Overal hoor ik muziek. Mijn gehoor lijkt een geheel op zichzelf staand universum, en leidt nu moeiteloos de weg.

De muziek krijgt vrij baan om te gaan, om te stromen waar ze heen wil. Geen idee wat de avond gaat brengen. Maar ik ben er klaar voor. Ik heb grote plannen met deze dame.

tom beek (c) hans reitzema

Tom Beek. Saxofonist. Schrijver. Consultant. Twitter. Instagram.

5 reacties op “Ladyface, een intens verlangen”

Plaats een reactie