In de sporen van Big Time

In 2009 ging het ongeveer zo: voor mijn nieuwe plaat was ik op zoek naar een coverfoto. Die vond en kocht ik online bij iStockPhoto. Een sepia-achtig beeld van plukjes reizende mensen in de grote hal van station Grand Central in New York. De cover van dat album zag er zó uit:

Tom Beek Big Time 1

In theorie had ik het in 2019 al kunnen doen; toen was ik ook in New York. Maar vorige week, tijdens mijn laatste bezoek aan de grote appel, kwam het er pas van: die foto van Big Time zèlf een keer maken.

Het is onbelangrijk, je lost er geen grote problemen mee op, het draagt niets bij aan klimaatverandering en de situatie in het Midden-Oosten wordt er ook niet mee geholpen.

Maar voor mij was het een binnenpretje: als fotograaf vond ik het een sport om het op zijn minst te proberen. Want ‘proberen lukt altijd’, zegt Remko van der Drift. En hij heeft gelijk.

Voilà!

Grand Central New York (c) Tom Beek 2024 DSC01717-2
tom beek (c) hans reitzema

Saxophonist by night. WordPress expert by day. Editor-in-chief Jazz Bulletin. Twitter. Instagram.

Plaats een reactie