Too Many Zooz, de helden van Union Square

De jonge muzikanten David Parks, Matt Muirhead en Leo Pellegrino studeren in 2013 samen op de Manhattan School of Music, één van de beste conservatoria van New York, wanneer ze op zoek gaan naar een plek om te spelen. Dat wordt de metrohalte van Union Square. Het ‘underground trio’ Too Many Zooz is geboren.

Met alleen een baritonsax, trompet en een draagbaar drumstel rijgen ze met tomeloze energie allerlei grooves en stijlen aan elkaar. De dance moves van saxofonist Leo P. zijn indrukwekkend en opzwepend. Ze creëren zelfs een eigen genre: brass house.

Too Many Zooz heeft een zeer hoog entertainment-gehalte en is toch volledig instrumentaal. Optredens zijn niet alleen spectaculair, maar ook populair: soms staan er wel vierhonderd mensen in het publiek, die het er allemaal voor over hebben om hun aansluiting te missen.

Het Newyorkse trio wist al meer dan vijfduizend cd’s te verkopen. En dat terwijl er in Manhattan bijna geen cd-winkel meer is overgebleven.

Respect voor deze drie gasten. Een prachtig antwoord op de veranderende muziek scene in New York, waar de ene na de andere jazzclub over de kop gaat.

Ze hebben ook online een grote fan base opgebouwd. Aankondigingen van hun optredens zijn te volgen via hun Twitter account. De muziek van Too Many Zooz is ook te koop via Bandcamp: toomanyzooz.bandcamp.com

tom beek (c) hans reitzema

Tom Beek is saxofonist, schrijver, webdesigner en fotograaf. Regelmatig te vinden op Twitter en Instagram. Gek op jazz en koffie. Ruikt aan boeken.

Reacties op “Too Many Zooz, de helden van Union Square”

  1. Daar zou ik graag een aansluiting voor laten schieten! Sterke trompetter ook; heeft vast links of rechts wel wat Balkan – Gypsy – Fanfare geluisterd.

    Beantwoorden

Plaats een reactie