Too Many Zooz, de helden van Union Square

David Parks, Matt Muirhead en Leo Pellegrino studeren in 2013 samen op de Manhattan School of Music, één van de beste conservatoria van New York, wanneer ze op zoek gaan naar een plek om te spelen.

Dat wordt het metrostation van Union Square. Het ‘underground trio’ Too Many Zooz is geboren.

Met tomeloze energie en alleen een baritonsax, trompet en een draagbaar drumstel rijgen de jonge muzikanten allerlei grooves en stijlen aan elkaar.

Daarmee creëren ze zelfs een eigen genre: brass house.

De dance moves van saxofonist Leo P. zijn indrukwekkend en opzwepend.

Too Many Zooz heeft een zeer hoog entertainment-gehalte en is toch volledig instrumentaal.

Optredens zijn niet alleen spectaculair, maar ook populair: soms staan er wel vierhonderd mensen in het publiek. Dat ze hun aansluiting missen hebben ze er allemaal graag voor over.

Het Newyorkse trio verkocht zo al meer dan vijfduizend cd’s. En dat terwijl er in Manhattan bijna geen cd-winkel meer is overgebleven.

Respect voor deze drie gasten. Een prachtig antwoord op de veranderende muziek scene in New York, waar de ene na de andere jazzclub over de kop gaat.

Ze hebben ook online een grote fan base opgebouwd. Aankondigingen van hun optredens zijn te volgen via hun Twitter account.

De muziek van Too Many Zooz is ook te koop via Bandcamp: toomanyzooz.bandcamp.com

tom beek (c) hans reitzema

Tom Beek, saxofonist, WordPress-specialist, tekstschrijver en fotograaf. Onregelmatig op Twitter en Instagram.

0 reacties op “Too Many Zooz, de helden van Union Square”

  1. Daar zou ik graag een aansluiting voor laten schieten! Sterke trompetter ook; heeft vast links of rechts wel wat Balkan – Gypsy – Fanfare geluisterd.

    Beantwoorden

Plaats een reactie