De Harvard-spreekbeurten van Herbie Hancock

Dit voorjaar is niemand minder dan de legendarische muziek-pionier Herbie Hancock te gast op Harvard voor de Norton Lectures.

De prestigieuze lezingen zijn genoemd naar Charles Eliot Norton, een kunst-hoogleraar uit de 19e eeuw die algemeen werd geprezen voor zijn buitengewoon brede ontwikkeling.

De wereldberoemde universiteit nodigt elke twee jaar een vooruitstrevend kunstenaar uit. Doel van de — in totaal zes — lezingen is ‘poetry in the broadest sense’. Inspiratie dus, op hoog niveau.

De spreekbeurten van professor Hancock (74) zijn zeer de moeite waard. Ze gaan over veel méér dan muziek. Hij spreekt over jazz, vrijheid, ethiek, boeddhisme, culturele diplomatie en innovatie. Bijzonder interessant, diepgaand en verheffend.

Wat er op Internet aan video-materieel van te vinden was, heb ik hieronder verzameld. Elke spreekbeurt duurt ongeveer een uur en wordt ingeleid. Meer over de lezingen vind je op deze site van Harvard.

tom beek (c) hans reitzema

Tom Beek, saxofonist, webdesigner en tekstschrijver. Gezinskampioen tafeltennis. En alstie tijd over heeft ook fotograaf. Onregelmatig op Twitter en Instagram. Eindredacteur Jazz Bulletin.

Plaats een reactie