Gratis funk-cursus met Bootsy Collins

Wil je ook graag funk spelen? Maak dan kennis met Bootsy Collins. Uit Amerika. Hij speelt basgitaar. Stap voor stap legt hij je uit hoe je funk speelt. De cursus duurt ongeveer één minuut. Aan het eind van deze cursus heb je alle informatie die je nodig hebt om funk te spelen. Benodigdheden: niets. Instrumenten en publiek moet je zelf regelen. Hieronder meer informatie over uw cursusleider.

Bootsy

Bassist, bandleider, zanger en componist William ‘Bootsy’ Collins werd geboren in 1951. Eén van de zijn eerste bands was The Pacemakers, waarmee hij eind jaren zestig onder de naam The JB’s de begeleidingsband vormde van James Brown. Daar ontwikkelde Collins zijn unieke stijl.

Vanaf begin jaren zeventig funkte Bootsy vrolijk verder in de groepen Parliament en Funkadelic en met zijn eigen Bootsy’s Rubber Band. Onder eigen naam maakte hij een handvol platen.

Zijn basspel is eenvoudig en smeuïg. Hij heeft een unieke feel en spacing. Niets te veel en niets te weinig. Met zijn Space Bass in de hand wordt hij gezien als één van de pioniers van de funk en P-Funk.

Ben je er klaar voor? Hier legt Bootsy Collins het graag aan je uit.

tom beek (c) hans reitzema

Tom Beek, saxofonist, webdesigner, fotograaf en tekstschrijver. Onregelmatig op Twitter en Instagram. Eindredacteur Jazz Bulletin.

Plaats een reactie