Met Licks & Brains op het Goois Jazz Festival

Ik doe al jaren mee als gastsolist. Met veel plezier. Misschien wel de leukste big band van Nederland schreef ik ooit goed bedoeld over Licks & Brains. Die jongens kunnen wel een beetje publiciteit gebruiken, dacht ik.

Had ik niet moeten doen.

Sindsdien ben ik doelwit van pesterijen, als ik weer eens meespeel. ‘Misschien wel de leukste?!‘. Tsk, fluisteren de chirurgen, advocaten, ingenieurs, consultants en andere promovendi van de big band achter mijn rug om.

Nee jongens, ik geef jullie NOG eens een compliment.

En dan die dirigent. Rolf Delfos verstaat de kunst om élk publiek, zelfs de meest slechthorende en welwillende jazzliefhebbers, tegen de haren in te strijken met zijn aankondigingen. Hele sonetten van Shakespeare komen er soms aan te pas. Alles voor de kunst, denkt hij natuurlijk. En hij heeft gelijk.

De spanning zal te snijden zijn, lieve mensen. Maar SPELEN dat ze kunnen! Op zaterdag 19 maart blazen we gezamenlijk ’t Spant in Bussum uit zijn voegen, tijdens het Goois Jazz Festival. Kom gezellig kijken, toucheer een bitterballetje en laat je vollopen met muziek.

P.S. Het mooiste is: zangeres Simone Roerade doet ook mee. Zal je zien: dankzij haar komt alles weer goed. De Rotterdamse soul-mama met de gouden heupen krijgt iedereen aan het dansen.

tom beek (c) hans reitzema

Tom Beek is saxofonist, tekstschrijver, webdesigner, maakt foto's, video's en grafisch ontwerp. Regelmatig te vinden op Twitter en Instagram. Gek op jazz en koffie. Ruikt aan boeken.

Plaats een reactie