Met Licks & Brains op het Goois Jazz Festival

‘Misschien wel de leukste big band van Nederland’, schreef ik ooit over Licks & Brains. Ja, dacht ik, die jongens kunnen wel een beetje publiciteit gebruiken.

Dat had ik niet moeten doen.

Sindsdien ben ik doelwit van pesterijen. Misschien wel de leukste, sissen de chirurgen, advocaten, ingenieurs, consultants en andere promovendi van de big band achter mijn rug om, als ik weer eens meespeel.

Nou jongens, ik geef jullie nóg eens een compliment.

En dan die dirigent. Rolf Delfos verstaat de kunst om élk publiek, zelfs de meest slechthorende en welwillende jazzliefhebbers, tegen de haren in te strijken met zijn aankondigingen. Hele sonetten van Shakespeare komen er soms aan te pas. Alles voor de kunst, denkt Rolf.

En zo is het natuurlijk ook. Op zaterdag 19 maart blazen we gezamenlijk ‘t Spant in Bussum uit zijn voegen, tijdens het Goois Jazz Festival. Kom gezellig kijken, toucheer een bitterballetje en laat je vollopen met muziek. De spanning zal te snijden zijn, lieve mensen. Maar spélen dat ze kunnen!

Het mooiste is: zangeres Simone Roerade doet ook mee. Zal je zien: dankzij haar komt alles weer goed. De Rotterdamse soul-mama met de gouden heupen krijgt iedereen aan het dansen.

tom beek (c) hans reitzema

Saxophonist by night. WordPress expert by day. Editor-in-chief Jazz Bulletin. Twitter. Instagram.

Plaats een reactie